5B,5D,5e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 5B en 5D: WBSV lijkt de smaak te pakken te hebben, Kwadijk en Purmerland stellen teleur

PURMEREND – Het is WBSV voor het eerst dit seizoen gelukt om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. De ploeg van Elroy van den Broek was zondag met 6-1 te sterk voor Zuidermeer.

Dat de Westbeemsterlingen zo gemakkelijk zouden winnen was echter geen verrassing. De bezoekers wonnen slechts één keer dit seizoen en kregen daarin in totaal 17 doelpunten om de oren. Zelf scoorde het pas vijf keer.

Jeroen en Jaimy Knijn zorgden voor de twee eerste doelpunten en brachten de stand op 2-0. Nog voor rust werd de stand op 6-1 gezet door doelpunten van wederom Jaimy, Niels Knijn, Jesse Ordeman en Niek Konijn.

Opvallend genoeg werd er in de tweede helft geen enkel doelpunt meer gemaakt. De drie punten bleven in de Westbeemster, waardoor de ploeg nu op een achtste plaats staat.

Purmerland

Tot aan de rust leek Purmerland drie punten te kunnen meenemen in en eten Muiderberg. Maar toen keeper Jasper Wortel uitviel en veldspeler Justin Goos noodgedwongen onder de lat plaats moest nemen, wist de thuisploeg hiervan te profiteren.

Paul Volkers en Daan Sabbé zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Maar na de rust ging het volledig mis. De gastheren bogen de stand om naar een 3-2 voorsprong en stuurden de dorpelingen met lege handen naar huis.

Kwadijk

Het kwakkelende Kwadijk is bezig met een bijzonder seizoen. Zo verloor het de eerste drie wedstrijden met negentien doelpunten tegen, maar in de vierde wedstrijd won het weer met 7-1. Ook SC Muiden werd een week later met 1-5 verslagen, maar afgelopen weekend kwam er voor het eerst een echte voetbaluitslag op het scorebord. Al was dat in het nadeel voor de ploeg van Jos Karel: 3-2.

De ploeg kwam in de eerste met 0-1 achter tegen TOG. Na de rust was het Kevin Zwemstra die de stand gelijk trok vanaf elf meter.

In plaats van een comeback viel Kwadijk weer terug, waardoor TOG op 1-3 kwam. Maurice IJff maakte nog wel de 2-3, maar dat bleek niet genoeg te zijn.