4B,4C,4e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 4B en 4C: De Rijp wint vijfde derby op een rij van Graftdijk, Oosthuizen in de problemen

PURMEREND – Op 12 mei 2013 won Graftdijk voor de laatste keer de derby tegen SV De Rijp. Het werd destijds 1-2 voor de groenhemden. Maar inmiddels vijf directe confrontaties later heeft SV De Rijp onafgebroken gewonnen. Want zondag wonnen de Rijpers met 1-4 in de derby.

Foto’s: Rene de Beus

Het blijft een wedstrijd op zich. Dus ook zondag. Graftdijk was ook nog eens twee wedstrijden ongeslagen en speelden op het eigen gras.

Maar De Rijp is dit onaantastbaar. Op het 2-2 gelijkspel bij Koedijk na heeft de ploeg van Peter van der Zwaan alles gewonnen. Het werd daarom ook een Mission Impossible voor de Grafters.

SAMSUNG CSC

Na twintig minuten was het raak. Uitblinker Menno Meijland werd in het strafschop onderuit gehaald, waardoor de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Wesley Rollman nam zijn verantwoordelijkheid en benutte dit buitenkansje: 0-1.

Nog voor rust was het Jos Schrama die de stand verdubbelde middels een intikker: 0-2.

Toen Graftdijk-keeper Ronald Groot ook nog een zware blessure opliep leek voor Graftdijk einde oefening. Verdediger Niels Bezembinder nam zijn plaats onder de lat noodgedwongen in. Maar toen Guillaume Onclin voor de 1-2 zorgde leek de spanning te zijn teruggekeerd. Die spanning duurde nog geen vijf minuten. Het was Nick Visser die profiteerde van het foutje van de gelegenheidskeeper Bezembinder: 1-3.

SAMSUNG CSC

Valentijn Jonk zorgde uiteindelijk voor de 1-4 eindstand. De Rijp nam de drie punten mee naar huis en houdt de aansluiting met de top. Het staat nu tweede met slechts twee punten achter op SC Dynamo.

Graftdijk blijft op vier punten staan en zakt weg naar plaats 11.

Oosthuizen

Het is alarmfase één in Oosthuizen. De ploeg verloor voor de vierde keer op een rij en bezet momenteel de voorlaatste plaats met slechts drie punten. Zondag was De Valken met 2-1 te sterk.

Huub Degeling zorgde nog wel voor de knappe 0-1 voorsprong op bezoek bij de mede-koploper, maar bleek uiteindelijk niet genoeg voor minimaal een punt. Tot overmaat van ramp miste Danny Kerkenaar ook nog eens een strafschop vlak voor tijd.

Er zal snel iets moeten veranderen wil de ploeg geen zwaar seizoen doormaken.