1A,1e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 1A: Purmersteijn heeft weinig moeite met Legmeervogels en start uitstekend

UITHOORN – Voor Purmersteijn kan het seizoen 2016/2017 niet beter beginnen. De ploeg van Martin van Ophuizen won zonder veel moeite van Legmeervogels en wist in Uithoorn met 0-3 te winnen.

Met dank aan: Auwel Prins en José Mol

Purmersteijn moest het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen opnemen in Uithoorn tegen Legmeervogels. Een ploeg die met grote overmacht het kampioenschap pakte in de 2e klasse B. Uit 26 wedstrijden werden maar liefst 60 punten behaald en slecht twee nederlagen geleden.

IMG_8365

EDO HFC elimineerde in de nacompetitie Purmersteijn, maar moest het uiteindelijk in de eindronde in twee wedstrijden duidelijk afleggen tegen Vlissingen waardoor het evenals Nieuw Utrecht een stap terug moest doen. En hiermee zijn alle nieuwe gezichten in deze afdeling genoemd. Quick 1890, De Zouaven, VVIJ en De Foresters daalden af naar de 2e klasse.

Scoringskansen

Purmersteijn speelde de eerste helft tegen de wind in die van doel tot doel stond en nogal wat afbreuk deed aan het spel. In de openingfase was het duidelijk aftasten en overheersten beide defensies. Purmersteijn was wat meer aan de bal maar echte scoringskansen deden zich niet voor. In de 22e minuut was het Purmersteijn dat een kansje kreeg maar het schot van Ruben Adney ging hoog over. Beide doelmannen kregen op wat terugspeelballen na nauwelijks werk te verrichten en de wedstrijd leek af te stevenen naar een blanco ruststand.

Op slag van rust was het echter bij een aanval van Purmersteijn over diverse schijven Robbert Jan Orij die met een solo binnen het strafschopgebied een paar verdedigers op het verkeerde been zette en zijn inzet geblokkeerd zag door een verdediger. Op korte afstand van de doellijn was spits Niels Eijkenaar er echter als de kippen bij om de bal over de doellijn te drukken en Purmersteijn alsnog met een niet verwachte 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

IMG_8282

In de tweede helft nam Purmersteijn direct het initiatief en combineerde naar hartenlust zonder dat Legmeervogels er ook maar iets tegenin kon brengen. Uit een schitterende pass van centrale verdediger Jordy de Visser werd Yassin El Yaakoubi op de rechterflank de diepte ingestuurd, schudde een verdediger van zich af en kwam binnen het strafschopgebied vrij voor doelman NIck Verschut die hij met een laag schot in de rechterbenedenhoek volkomen kansloos liet en Purmersteijn in de 50e minuut op een riante 0-2 voorsprong bracht.

Geen gevaar

Ook hierna bleef Purmersteijn de toon aangeven en Legmeervogels had niets in te brengen en wist geen gevaarlijke aanval op te bouwen. Wellicht was dit ook de verdienste van de verdediging die achterin goed in elkaar stak met Bowedee Burleson, Jordy de Visser en op links Rowin Mol en aanvoerder Mo N’Koubi als controlerende laatste man.

Purmersteijn bleef in aanvallend opzicht dreigend op de helft van Legmeervogels. In de 80e minuut verzond Mo N’Koubi een schitterende pass op de aan de rechterkant diepgaande Ruben Adney die met een loepzuivere voorzet Niels Eijkenaar wist te bereiken en met een schitterende kopbal doelman Nick Verschut de trieste gang naar het net liet maken: 0-3.