2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 2A: ZOB profiteert van misstap HBOK en is klaar voor topper, Marken en BOL zorgen voor spektakel, EVC verslikt zich

ZUIDOOSTBEEMSTER – Daar waar de gedachtes van veel ZOB’ers al bij komende zaterdag zaten, won de ploeg van Mohad Zaoudi dit weekend vrij gemakkelijk van OSV. De Zuidoostbeemsterlingen versloegen OSV met 4-0 en lijken klaar voor de topper met HBOK.

Volgende week is het zover: de nummer één tegen de nummer twee. Beter gezegd: HBOK tegen ZOB. Dat dit een kraker van jewelste wordt, was al duidelijk. Maar omdat HBOK afgelopen zaterdag met 1-0 onderuit ging bij Jong Holland en ZOB wél wist te winnen is het gat van 4 punten geslonken naar 1 punt.

Komende zaterdag staat dus letterlijk de koppositie op het spel. Door de slechte start van HBOK in 2017 leed de ploeg echter pas haar eerste nederlaag van het seizoen. ZOB verloor ook pas één keer, uitgerekend thuis tegen HBOK (0-2).

Zonder Rudo Hidden en Mike van Koert begon ZOB zaterdag aan het treffen met OSV. Uit een ingestudeerde vrij trap was het verdediger Gerry Bosschieter die de score opende voor de Zuidoostbeemsterlingen: 1-0. Vervolgens werd er nog een doelpunt afgekeurd van Dave Ninteman. OSV kon er weinig tegenover zetten ondanks dat het aardig mee kon in het spel.

Na de rustpauze werd de stand verdubbeld door Ninteman, die daardoor alsnog zijn doelpuntje kon meepikken. OSV kreeg daarmee een harde klap te verwerken, omdat zij vooral in de eerste helft niet onder deden.

ZOB ging vrolijk verder en dit keer was het Dennis Pals die uit de rebound de 3-0 kon maken. Ook club- en regionaal topscorer Kevin Grent pikte in de slotfase nog even zijn doelpuntje mee: 4-0.

Komende zaterdag zal ZOB deze lijn dus moeten doortrekken wil het de nieuwe koploper worden.

SV Marken – BOL

Aan het spektakelstuk genaamd SV Marken tegen BOL hebben beide ploegen één punt over gehouden. Het toegestroomde publiek werd kostelijk vermaakt doordat beide ploegen er vier wisten te maken. Het eindigde in 4-4.

Bron: svmarken.nl

Het is altijd weer afwachten hoe de ploegen uit de winterstop komen, er wordt tijdens deze periode natuurlijk wel getraind en oefenwedstrijden gespeeld, maar druk staat er niet op. Ook vanmiddag was dat bij het begin van de wedstrijd aan beide ploegen goed te zien dat dit de eerste wedstrijd na de winterstop was en bij Marken iets extra’s gezien de grote nederlaag in de uitwedstrijd tegen BOL.

Het eerste kwartier was het zeer aftastend voetballen zonder acties voor de beide doelen. De wedstrijd kabbelde zo’n beetje door zonder mogelijkheden van beide kanten.

MK-BOl-02

In de 26ste minuut waren de gasten dichtbij de openingsgoal met een schot van dichtbij die Yort uitstekend pareerde. Tien minuten voor de rust werd de wedstrijd pas echt een beetje opengebroken, een lichte overtreding van Stephan Plat binnen de 16 werd bestraft met een penalty en een gele kaart. Dit buitenkansje werd feilloos benut door Sietse Brandsma en stond de 0-1 achterstand op het scorebord. Na twee minuten een vergelijkbare situatie aan de andere kant, overtreding en bal op de stip, en deze mogelijkheid werd benut door Kevin Giele en dus de stand weer gelijk: 1-1.

Marken kon deze stand niet vast houden tot de thee want in de 42ste minuut schoot Jelte van der Wal de 1-2 tegen de touwen. Deze mogelijkheid kwam tot stand uit een aanval van Marken waarbij Samir Moustafa balverlies leed op de helft van BOL.

Na de thee bleef Sebastiaan Peereboom achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jeffrey Veerman wat gelijk een ander aanvallender Marken liet zien. Ook nu werd er behoudend, maar goed gevoetbald en na ruim tien minuten spelen kregen de gasten de eerste zeer goede mogelijkheid na de thee de score verder op te voeren.

Maar het was in de 57ste minuut Jeffrey Veerman die de achterstand ongedaan maakte 2-2. Een uittrap van Yort Willems werd door Veerman uit een prachtige omhaal tegen de touwen geschoten.

Marken putte moed uit deze goal en werd steeds dominanter en dreigender. Toch waren het de gasten die in de 66ste  minuut voor de derde keer op voorsprong kwamen, een snelle uitval, hun manier van voetballen, en matig verdedigen zorgden ervoor dat de 2-3 van dichtbij kon worden binnen getikt door opnieuw van der Wal.

Toch was Marken direct hierna alweer dichtbij de gelijkmaker toen het lobje van Klaver maar net door de boomlange keeper van BOL kon worden overgetikt. Marken bleef druk zetten met het gevaar op een counter van BOL maar kwam in de 77ste minuut weer terecht op gelijke hoogte. Uit een corner schoot wederom Jeffrey Veerman vanaf randje zestien de bal tegen de touwen 3-3.

Maar hiermee was deze enerverende tweede helft nog niet gespeeld en al zeker niet beslist. Een kleine tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd, er zou was de verwachting veel tijd worden bijgetrokken, kwamen de gasten voor de vierde keer op voorsprong. Toch wel weer matig verdedigen en de keeper (te) ver uit zijn goal maakte het mogelijk dat Brandsma vrij simpel de 3-4 konden binnen schieten.

Marken bracht in de 86ste minuut twee aanvallende wissels in het veld om toch minimaal een punt aan deze partij over te houden. Diep in blessuretijd was het René Commandeur die de bal langs de uitgekomen keeper kopte 4-4.

EVC – Opperdoes: 1-1

In de eerste competitiewedstrijd van 2017 heeft EVC gelijk de deksel op de neus gekregen. De bekende voetbal wet gold voor de Edammers toen het de gehele wedstrijd met 1-0 voor stond, maar in de staart van de wedstrijd de gelijkmaker incasseerde: 1-1.

Het was Mark Uijlenhoed die de score voor de EVC’ers opende middels een mooi afstandsschot. De thuisploeg had de wedstrijd volledig onder controle en gaf niets weg.

Toch moet je die 2-0 maken om zeker te zijn van de drie punten. Die lieten de Edammers na waardoor de hekkensluiter van 2A mocht blijven hopen. En niet geheel onterecht bleek later. Want vlak voor het einde kwam Opperdoes op 1-1 wat tevens de eindstand was.