2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag ZOB boekt cruciale zege op hfc EDO en doet goede zaken in strijd tegen degradatie

HAARLEM – Er telde maar één resultaat afgelopen zaterdag voor ZOB: winnen. En dat lukte. De ploeg van Bart Hoogland ging op bezoek bij concurrent hfc EDO en ging na een 1-2 overwinning met drie hele belangrijke punten huiswaarts.

Met dank aan: Jan van der Molen

Het verschil tussen hfc EDO en ZOB was slechts één punt. In de strijd om degradatie was het dus van belang om deze wedstrijd winnend af te sluiten voor beide ploegen. De ploeg van Hoogland kon dit kalenderjaar echter nog niet winnen.

De bezoekers gingen flitsend van start. Een voorzet van Vincent Eijben werd maar net gemist door de inkomende Nick Hijmensen. In de derde minuut werd een voorzet van Bas Veltmeijer door Ferry Sarabi ingebracht, maar de bal werd fraai door de EDO keeper over de lat getikt. ZOB speelde in die beginfase sterk en drong EDO in de verdediging. Na tien minuten ging linksachter Luuk v Mierlo goed door, zijn voorzet komt bij Bas Velmeijer die zijn inzet gekeerd ziet worden door de EDO doelman.

Terechte voorsprong

Een minuut later kwam ZOB op een terechte voorsprong. Vincent Eijben gaat goed door aan de buitenkant en zijn voorzet komt bij de vrijstaande Ferry Sarabi die beheerst de 0-1 scoort. Gezien het spelbeeld kwam ZOB verdiend op voorsprong, dat in die fase al verder uit had kunnen lopen. ZOB bleef de betere ploeg.

Toch was het de thuisploeg die tien minuten voor rust op gelijke hoogte kwamen. De scheidsrechter zag bij het uitverdedigen van ZOB een handsbal en wees direct naar de stip. Dit buitenkansje liet EDO niet onbenut en scoorde de gelijkmaker: 1-1. ZOB was het na deze gelijkmaker even helemaal kwijt en EDO kon een paar keer gevaarlijk doorkomen. Vijf minuten voor tijd bracht de paal redding en vlak voor de rust werd de verdediging van ZOB uitgespeeld, de spits kon alleen op Erik Slaaf af gaan, maar deze redde fraai.

In de beginfase van de tweede helft begint ZOB weer sterk aan de wedstrijd, en kreeg het weer de betere kansen. Mike van Koert schiet uit de draai op de buitenkant van de paal, een kopbal van Sarabi uit een corner van Eijben werd door een verdediger van de lijn gehaald en Bas Veltmeijer schoot rakelings naast.

Voorsprong

Na deze rits aan gemiste kansen kwam ZOB alsnog op voorsprong. Na een kwartier spelen in de tweede helft gaat Eijben goed door naar de achterlijn, zijn voorzet werd door de goed ingekomen Marvin van de Haas hoog in het dak van het doel geschoten: 1-2.

Tien minuten voor tijd leek de buit binnen te zijn. Van Koert stuurde Sarabi de diepte in en kon alleen door op de EDO-keeper aflopen. Ware het niet dat een EDO-verdediger aan de noodrem trok, waarna de scheidsrechter rood trok en EDO dus met tien man kwam te staan.  Een kleine ‘alles of niets-aanval’ van EDO werd in de kiem gesmoord, waardoor de drie punten voor ZOB waren.

Door de resultaten van de concurrentie staan Zandvoort, EVC en ZOB nu allemaal op 19 punten en blijft de strijd om de vijfde plaats van onderen enorm spannend.