3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Promovendus Beemster kent valse start in Koog aan de Zaan; IVV begint seizoen met ruime overwinning

Beemster is het nieuwe seizoen begonnen met een flinke nederlaag. Op bezoek bij KFC begon de ploeg van Johan Rutz prima, maar liep het uiteindelijk toch tegen een ietwat geflatteerde 6-1 nederlaag aan.

Met vrijwel dezelfde selectie als vorig seizoen begonnen de Beemsterlingen het voetbaljaar in Koog aan de Zaan. In de eerste helft was het aftasten, beide ploegen waren flink aan elkaar gewaagd. Na een half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong via Boyd Mak, die een vrije trap rechtstreeks achter de doelman krulde.

Lang konden de Blauwe Reigers echter niet genieten van de voorsprong. Nog voor rust werd het via Quinten Kloppers en Mickey Boers 2-1 voor de thuisploeg. De wedstrijd werd vervolgens binnen een kwartier na de theepauze in het slot gegooid via Kloppers, die zijn tweede en derde van de middag binnen knalde. Daarna was het Jordy Menagie die met twee treffers de eindstand op 6-1 bracht. Het betekende een vervelende start voor Rutz en zijn equipe, die komende zondag fusieclub Hercules Zaandam ontvangen op het eigen kunstgras.

IVV

In tegenstelling tot Beemster is IVV het seizoen uitstekend begonnen. In de ‘derby’ tegen het Amsterdamse OSV wisten de Landsmeerders liefst vijf keer het net te vinden.

De eerste vijfenveertig minuten werd direct het verschil tussen beide ploegen zichtbaar. IVV was duidelijk beter dan OSV, dat vorig seizoen uitkwam in de vierde klasse. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer van Wesley Grit. Nog voor rust zette Ismael Nassiri zijn ploeg op een 0-2 voorsprong.

Na de onderbreking gaf IVV de thuisploeg niet de kans om zich te herstellen. Grit vergrootte de voorsprong al snel naar 0-3, waarna de elf van trainer Jan de Haze het duel rustig konden uitspelen. In de slotfase liep IVV zelfs nog uit naar 0-5, via twee treffers van Jordy Brinkman.