3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Beemster neemt in de slotfase toch een punt mee naar huis op bezoek bij Hercules Zaandam

ZAANDAM – SV Beemster heeft het lastige uitduel tegen Hercules Zaandam met 1-1 gelijkgespeeld. Een late treffer van Jurg Schouten zorgde voor lachende gezichten bij de Beemsterlingen. In de eerste helft had de ploeg van Johan Rutz nauwelijks iets in te brengen tegen de goed combinerende Zaandammers. Het inbrengen van Thijs Kohne bracht verandering in het spelbeeld en zorgde er uiteindelijk voor dat er een punt mee terug werd genomen naar de Beemster.

Johan Rutz begon zonder drie vaste waarden aan het duel met Hercules. Spits Frank Pieters is enkele maanden in Oostenrijk en zal het hele seizoen niet meer beschikbaar zijn. Ook basiskrachten als Rick Aussems en Dennis Gontha waren vanwege een blessure en werkverplichtingen niet aanwezig. Daardoor begon de jonge Nikki Molenaar in de basis op het middenveld en kreeg Lars Waernes na lang blessureleed een kans in de basis.

Penalty

Vanaf het eerste fluitsignaal zocht Hercules duidelijk naar een vroege openingstreffer. Veelvuldig werd via snelle vleugelspelers het doel van Beemster-doelman Pascal Fokkema gezocht. De doelman had op veel van deze pogingen een antwoord maar moest zich na een half uur toch gewonnen geven. Een lichte overtreding van Thijs Jansen in de hoek van het 16-meter gebied was aanleiding voor de scheidsrechter om resoluut naar de strafschopstip te wijzen. De gegeven elfmetertrap werd onberispelijk ingeschoten door de spits van de Zaandammers. Ook na de openingstreffer bleef het spelbeeld tot de rust onveranderd en blijf de schade voor Beemster met kunst en vliegwerk beperkt tot één goal tegen.

Na de rust kwamen de Blauwe Reigers een stuk beter voor de dag. De ingevallen Thijs Kohne zorgde voor nieuw elan binnen de ploeg. Lange ballen van achteruit die in de eerste helft net zo hard weer terugkwamen werden nu goed vast gehouden of verlengd door de spits. Dit leidde tot een aantal grote mogelijkheden in het eerste kwartier van de tweede helft. Zo had Lorenzo Rijmers twee maal de gelijkmaker op zijn voet maar stond zijn vizier niet op scherp. Door het opportunistische spel van de Beemsterlingen ontstond er uiteraard ook meer ruimte voor Hercules. Zij wisten hier echter niet van te profiteren en hielden daardoor onbedoeld de spanning in de wedstrijd.

Alles of niets

In het laatste kwartier bracht Rutz nog twee extra aanvallers om de gelijkmaker te forceren. Zijn lef werd uiteindelijk beloond. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Beemster rond de middenlijn een vrije trap. De bal werd hard en hoog de 16-meter ingepompt en belandde na een ouderwetse scrimmage op het hoofd van de lange Jurg Schouten. De aanvallende middenvelder knikte het leer uiteindelijk over de doellijn. Ondanks hevig protest van de thuisploeg, zij vermoedden dat Schouten zich in buitenspelpositie bevond op het moment van inkoppen, werd de goal goedgekeurd. In de laatste vijf minuten werd een verder sportief duel nog ontsierd met twee rode kaarten.

Jongeling Boyd Mak mocht na zijn terechte tweede gele kaart inrukken en ook Hercules beëindigde het duel niet met 11 man.

Na afloop was iedereen bij S.V. Beemster tevreden met het ‘gewonnen’ punt. Volgende week wacht Kolping Boys, eveneens een uiterst lastige tegenstander. Als hier een goed resultaat kan worden behaald wordt er afstand genomen van de onderste twee plekken en dus rechtstreekse degradatie.