3A,3e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 3A: Monnickendam geeft voorsprong uit handen en gaat onderuit, DZS weet weer wat winnen is

PURMEREND – Aan de flitsende start van Monnickendam is zaterdag een eind gekomen. De ploeg van Ab Persijn ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen ZCFC nadat het op een riante 2-0 voorsprong stond. Omdat koploper FC Castricum wel won, zal de ploeg zich moeten focussen op de tweede plaats.

Eerst werd OFC verslagen en vervolgens verraste het vriend en vijand door de koploper uit Castricum met 1-3 te verslaan. De Monnickendammer begonnen 2017 daarmee uitstekend en hield de druk bij de bovenste ploegen. Even leek de ploeg deze druk door te voeren, maar alles was minder waar.

Toen eerst Nick Rensen aan de aangever was bij de goal van Barrie de Wolf in de derde minuut, verdubbelde de aanvoerder de score even later zelf door de 2-0 te maken. De thuisploeg zat daarom op rozen en leek er geen vuiltje aan de lucht.

Maar niet lang na de verdubbeling van de score kwam ZCFC alweer terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te produceren. Alsnog ging Monnickendam met een prima voorsprong rusten.

Een kwartier na de pauze ging het mis. ZCFC kwam op gelijke hoogte en gaf daarmee de gastheren een enorme dreun. Want geen minuut later stonden de bezoekers zelfs op een 2-3 voorsprong, waardoor de Monnickendam alles of niets moest gaan spelen in de slotfase. Zonder resultaat, want ZCFC ging met de volle buit ervandoor.

DZS – Zeemacht: 3-1

Na het verlies op HCSC heeft DZS zich knap weten te herstellen tegen Zeemacht. De formatie van Mark Vis won met 3-1 nadat het met 0-1 achter stond.

Doelpunten van Jeroen Tessel, Rens van der Meer en Nick Wals zorgden ervoor dat een 0-1 achterstand die in de eerste helft werd opgelopen werd rechtgezet.

De Zilveren Schapen staat nu tiende met 17 punten.