2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 2A: Monnickendam en ZOB winnen en maken zich op voor spectaculaire streekderby voor periodetitelwinst

ALKMAAR – Twee keer op achterstand maar toch winnen. ZOB heeft laten zien een team met karakter te zijn en versloeg Jong Holland met 2-4. Vijf minuten voor het einde stond het nog 2-2, maar goudhaantje Jerry Scholten zorgde voor de bevrijdende 2-3 en Dennis Jansen bekroonde zijn goede spel met een doelpunt en de definitieve genadeklap: 2-4.

Bron: vvzob.nl

Trainer Mohad Zaoudi kon nog niet beschikken over de geschorste spelers Dave Ninteman, Marko Pals en Rudo Hidden en had centrale verdediger Joey Oehlers als rechtsachter in de opstelling gezet. Vooraf waren de belangen duidelijk: bij een nederlaag was ZOB uitgeschakeld voor de derde periode en bij winst blijft ZOB alles in eigen hand houden al is het ook afhankelijk van Monnickendam.

In de 5e minuut wordt een mislukte voorzet van Jong Holland maar net door doelman Bjorn Huisman tot corner worden verwerkt. De corner kan door de ZOB verdediging niet goed weggewerkt worden en werd door een Jong Holland-speler vanaf de rand van de zestienmeter onhoudbaar achter Huisman geschoten. ZOB laat zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en blijft geconcentreerd spelen.

In de 27e minuut komt ZOB verdiend op gelijke hoogte. Jerrol van Eeckhout gaat goed door, speelt Colin Coenderman aan in de zestienmeter, deze behoudt het overzicht en speelt spits Kevin Grent aan die beheerst de 1-1 binnenschiet. ZOB komt steeds beter in de wedstrijd maar komt toch voor de rust weer op achterstand. In de 36e minuut countert Jong Holland, de voorzet wordt opnieuw niet goed weggewerkt, de spits profiteert en scoort 2-1 wat tevens de ruststand betekend.

De tweede helft pakt ZOB het wat feller en agressiever aan en drukt het Jong Holland in de verdediging. In de 52e minuut komt ZOB dan ook verdiend op gelijke hoogte. Kevin Grent vindt met een knappe steekpas de vrijstaande Colin Coenderman die alleen voor de keeper geen fout maakt en beheerst de 2-2 binnenwerkt. De bezoekers zijn in deze fase duidelijk de betere ploeg en drukt Jong Holland terug die nog maar weinig aan aanvallen toe kwam. ZOB is duidelijk op zoek naar de winst maar de aanvallen leveren nog niet het juiste rendement op. In de 70e minuut brengt trainer Mohad Zaoudi super-sub Jerry Scholten binnen de lijnen.

In de 80e minuut maakt Jerry Scholten zijn naam als super-sub waar. De sterk spelende Dennis Jansen gaat goed door over de linkerkant, zijn voorzet wordt in een druk strafschopgebied fraai diagonaal ingekopt door Scholten en zet ZOB voor het eerst in de wedstrijd op een verdiende voorsprong: 2-3.

In blessuretijd omspeelt Dennis Jansen zijn tegenstander en de keeper en scoort op fraaie wijze de 2-4. Trainer Mohad Zaoudi gunt Jerry Scholten door zijn belangrijke doelpunt nog een publiekswissel en wordt met luid gejuich van de meegereisde supporters naar de kant gehaald. Met een grijns op zijn gezicht en onder luid applaus verlaat de spits het veld.

Omdat Monnickendam ook won wordt het komende zaterdag D-Day voor beide ploegen. Bij winst van ZOB of Monnickendam zal de derde periodetitel naar het winnende team gaan.

Monnickendam

Net als voor ZOB stond er zaterdag veel op het spel voor de ploeg van Ab Persijn. Monnickendam laat al het gehele seizoen zien over een goede ploeg te beschikken en kan zich komende speelronde belonen met het goede spel. Zaterdag werd de voorlaatste stap gezet naar deze mogelijke prijs door met 5-2 te winnen van ASV Arsenal.

Voor de vijfde keer op rij laat Monnickendam zien dat het over een makkelijk scorende ploeg beschikt en scoort wederom minimaal vier keer. Arno Boes en Samir Moustafa zorgden voor de pauze voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Vlak na de theepauze was het Tom Pruim die de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 3-0 te maken.

Marc Geemen kwam ook op wedstrijdformulier als doelpuntenmaker door de 4-0 te maken. De bezoekers redde de eer door de 4-1 te maken. Invaller en terugkerend van een blessure Robin Schaaf beloonde zichzelf na lange tijd afwezigheid met een doelpunt: 5-1. Arsenal zette echter een eindstand van 5-2 op het scorebord.

De Monnickendammers zullen komende zaterdag alles op alles moeten zetten. Persijn en co heeft er wel 7 meer gemaakt dan de Zuidoostbeemsterlingen, maar incasseerde ook zes meer tegen goals. Het doelsaldo gaat dus ook meespelen. Een ding is zeker: het wordt een kraker van jewelste.