2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 2A: Degradatie Monnickendam lijkt onafwendbaar, ZOB vloert nieuwe ploeg Bart Hoogland

PURMEREND – De donkere wolken pakken zich samen boven Monnickendam. De ploeg staat met nog drie wedstrijden te gaan op de directe degradatieplaats (plek 13). Zaterdag verloren de Monnickendammers kansloos met 5-0 van OSV.

Archieffoto: Hans van Beek

Het ziet er slecht uit: met nog drie wedstrijden te gaan staat het vier punten achter op de plek die voor nacompetitie zorgt. De ploeg van inter-managers Jos Persijn en Johan Rutz kon voor de veertiende wedstrijd op een rij niet winnen. De laatste driepunter dateert alweer van 7 november 2015. Toen werd FC Castricum met 3-2 verslagen.

De gifbeker van Monnickendam moet helemaal leeg. Zaterdag stond Monnickendam in Amsterdam tijdens de rust met 2-0 achter en dat werd, net als in de thuiswedstrijd, uitgebreid naar 5-0.

De ploeg speelt nog drie wedstrijden: EVC-thuis, koploper AFC-thuis en ZOB-uit.

ZOB

Het werd een speciale wedstrijd voor ZOB-trainer Bart Hoogland. De oefenmeester verkast na dit seizoen naar Broek op Langedijk (BOL) om daar zijn carrière te vervolgen, maar zaterdag speelde hij tegen zijn nieuwe ploeg. Hoogland deed zijn toekomstige ploeg pijn door met 3-1 te winnen.

Door de overwinning van de Zuidoostbeemsterlingen kunnen ze de resterende drie wedstrijd zonder druk uitspelen. Want vrezen voor degradatie hoeft het na zaterdag niet meer en promoveren zal ook niet meer lukken.

Na een gelijkopgaande strijd in de eerste helft was het Roy Klop dit zijn ploeg na een uur spelen op een 1-0 voorsprong zette. De middenvelder kopte raak. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Want amper twee minuten later lag ‘ie er aan de kant weer in: 1-1.

De clubtopscorer Stefan van Wonderen liet vervolgens zien waarom Purmersteijn de jongeling voor volgend seizoen heeft overgenomen. Door zijn twee doelpunten, waarvan de 2-1 van grote klasse was, won het met 3-1 van BOL.

ZOB speelt de laatste drie wedstrijden tegen HBOK, AMVJ (beide uit) en eindigt tegen Monnickendam-thuis.