3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag FC Purmerend knokt zich mede dankzij hattrick Punt langs tiental Hercules Zaandam; eerste thuiszege voor de ploeg van Peter Lek

PURMEREND – De eerste thuisoverwinning van FC Purmerend is een feit. Na een spannende wedstrijd tegen nummer vier Hercules Zaandam trokken de Purmerenders uiteindelijk aan het langste end (4-3).

De FC startte het duel goed en zocht via het rappe spitsenduo Sonny Punt en Serano Wolfgang de ruimte achter de Zaanse verdediging. Het was Punt die al vrij snel profiteerde van een foute terugspeelbal. Eén op één met doelman Teeuwen bleef hij ijzig kalm: 1-0. Nog geen minuut later was de stand echter weer gelijk, nadat Ella Kortram de bal knap in de verre hoek krulde.

Tien minuten voor rust werd Purmerend in het zadel geholpen door Hercules-verdediger Wesley van Berkel. Hij trok de doorgebroken Punt aan het shirt en werd naar de kleedkamers gestuurd. De daarop volgende vrije trap werd door Sonny Punt op heerlijke wijze verwerkt tot een doelpunt. Zijn onhoudbare schot verdween fraai in de bovenhoek.

Voorsprong weggeven

Purmerend hield de voorsprong vervolgens tot een kwartier na rust vast. Hercules-invaller Bart van der Vlugt zorgde met een kopbal bij de eerste paal voor de gelijkmaker en een paar minuten later ging het opnieuw mis in de Purmerendse defensie. Een indraaiende vrije trap werd verkeerd ingeschat door Tim Hoveling waardoor aanvaller Tony Krind simpel de 2-3 in het lege doel kon tikken.

De ploeg van trainer Peter Lek toonde vervolgens veerkracht. Sonny Punt maakte met een diagonaal schot twintig minuten voor tijd zijn derde van de middag, na een mooie pass van Thijs Verbij. Punt bleef voorin de gevaarlijkste man en de tien Zaandammers hadden hun handen vol aan de man in vorm. Tien minuten voor het eindsignaal viel vervolgens de bevrijdende 4-3. Jelle Narold besloot het vanaf twintig meter te proberen met een volley en succesvol; zijn mooie inzet verdween rechtstreeks achter Teeuwen.

Door de zege komt de equipe van Lek op zeven punten. Volgende week gaat zijn ploeg op bezoek bij koploper Kolping Boys.