4B,4C,4e klasse,Nieuws,Slider,Zondag De Rijp komt op stoom en sluit aan bij middenmoot, monsterzege Graftdijk; RKEDO te sterk voor Oosthuizen

DE RIJP – Peter van der Zwaan lijkt ‘zijn’ De Rijp eindelijk op de rails te krijgen. Na de monsterzege op Graftdijk vorige week (9-1) moest Alcmaria Victrix er zondag aan geloven. Op eigen veld wonnen de Rijpers met 5-2.

Opvallend was dat zes van de zeven treffers pas na rust vielen. Vlak voor de theepauze was De Rijp via Wesley Rollman (benutte strafschop) op 1-0 gekomen. In de tweede helft liep de thuisploeg via Jos Schrama al snel uit naar 2-0.

Toch kwam Alcmaria Victrix terug in de wedstrijd. Via Dimaggio Senchi (strafschop) en Rachid Vianen kwamen de Alkmaarders zelfs langszij. De Rijp rechtte daarna de rug en trok de wedstrijd opnieuw naar zich toe. Tim Deitmers maakte een kwartier voor tijd de bevrijdende 3-2, waarna Valentijn Jonk en de jonge Aris Meester de score opvoerden naar 5-2.

Graftdijk

Graftdijk heeft zich zondag knap hersteld van de nederlaag in de derby tegen De Rijp. Waar het vorige week liefst negen doelpunten om de oren kreeg, was Graftdijk deze zondag zelf genadeloos voor de tegenstander. Flamingo’s ’64 werd met 8-2 (!) verslagen.

De ploeg van trainer Enrico Schouten liet geen spaan heel van de Alkmaarders. In de eerste helft was Graftdijk duidelijk de betere ploeg en kwam het via Koen Ouweltjes, Stefan Huting en Guillaume Onclin op een 3-0 voorsprong.

In de tweede helft gingen de groen-zwarten vrolijk verder met het maken van doelpunten. Via Mark Schep, Felix Schrey en Rik van Diepen liepen de gasten uit naar 6-0. Soufiane Darri en Jean Marc Konan deden namens Flamingo’s wat terug, maar het slotakkoord was weer voor Graftdijk. Ouweltjes maakte zijn tweede van de middag (7-2), waarna Ate Pelsma voor de 8-2 eindstand zorgde.

Oosthuizen

Oosthuizen is na een ruime nederlaag op bezoek bij RKEDO (4-0) een plekje gezakt in de vierde klasse B. Na acht wedstrijden staat de ploeg van coach Cor Smit op de zesde plaats met dertien punten.

Smit zag zijn ploeg zondag een kansloze middag beleven in Avenhorn. RKEDO, dat zich tot voor de wedstrijd bevond in de onderste regionen, was op eigen veld te sterk voor de Oosthuizenaren. Al binnen vijf minuten stond het 1-0 voor de thuisploeg.

Na rust viel al vrij snel de 2-0, waarna RKEDO het duel kon uitspelen. In het restant van de wedstrijd wist de ploeg uit Avenhorn nog uit te lopen naar 4-0. Volgende week kan Oosthuizen zich revancheren tegen Kwiek ’78.