A,Hoofdklasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn verliest zicht op periodetitel na geflatteerd verlies tegen Alphense Boys

Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn verliest zicht op periodetitel na geflatteerd verlies tegen Alphense BoysPURMEREND – Een aantal wedstrijden geleden had Purmersteijn de beste papieren voor de derde periodetitel, maar dat is na twee nederlagen op een rij veranderd. Zondag verloor de ploeg van Martin van Ophuizen met 1-3 van Alphense Boys.

Met dank aan: Auwel Prins en José Mol

In de uitwedstrijd waarin Purmersteijn qua voetbal de betere ploeg was werd een onverdiende 2-0 nederlaag geleden. Voor de ploeg uit Purmerend was het een belangrijke wedstrijd voor de 3e periodetitel waar het aan kop ging.

In de 13e minuut leek Dyllandro Panka Purmersteijn op een voorsprong te brengen, maar kwam de sluitpost als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant was het de sterke spits Patrick Krop die voor het doel van Purmersteijn opdook maar zijn schot voorlangs zag gaan. Een minuut later was het toch raak. Een lange pass werd op de linkerflank door Arjan Ouwendijk prachtig aangenomen en diens strakke pass op de diepgaande spits Patrick Krop werd fraai gecontroleerd en vanuit de lucht sloeg zijn kogel als een granaat in en stond Purmersteijn op een 0-1 achterstand.

Na deze tegenvaller was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg en de nodige kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen. In de 19e minuut ging bij een terugspeelbal Evert Bauman vreselijk in de fout en was Martijn van Oers er als de kippen bij om de 1-1 binnen te knallen.

Counter 

Purmersteijn bleef kansen creëren. Zo werd Robbert Jan Orij na een halfuur spelen in scoringspositie gebracht maar zijn harde schot ging voorlangs. Bij een van de schaarse counters van de gasten in de 34e minuut moest doelman Richard de Groot ver het zijn doelgebied uitkomen en ter hoogte van de rand van het strafschopgebied wist hij de bal weg te koppen. Deze kwam echter voor de voeten van Tom Nouwens en zonder zich te bedenken schoot hij de bal op het door De Groot verlaten lege doel op de paal. In de rebound wist spits Patrick Krop het karweitje simpel af te maken: 1-2.

Een tussenstand geheel tegen de verhouding in. Purmersteijn hield ondanks deze tegenslag het initiatief en in de 40e minuut bracht Daniël Schermer op korte afstand van de doellijn Stefan van Wonderen in stelling en tot wanhoop van de vele Purmersteijn-aanhangers schoot hij de bal keihard voorlangs.

Ook na de hervatting was in de 50e minuut de eerste mogelijkheid voor Purmersteijn. Vanaf de linkerkant bereikte een hoekschop van Aramez Poepon rechts van het doelgebeid Rowin Mol maar zijn harde kopbal ging rakelings voorlangs. Nauwelijks twee minuten later kwam Dyllandro Panka oog in oog met doelman Van der Linden, maar ook nu was hij paraat en bleef stijlvol overeind.

Ook twee vrije trappen van Aramez Poepon even buiten het strafschopgebied vonden geen genade in de ogen van de keeper die een geweldige wedstrijd keepte. Wederom zag Poepon in de 69e minuut zag pegel door de sluitpost uit de kruising gehaald worden. Purmersteijn wist de vele kansen niet te benutten en spits Patrick Krop was duidelijk effectiever. In de 73e minuut kwam hij in balbezit en werd zijn harde schot nog in eerste instantie door doelman Richard de Groot gedeeltelijk gekeerd, in de rebound sloeg Patrick Krop alsnog toe en bracht deze kwelgeest voor Purmersteijn een hattrick op zijn naam: 1-3.

Een wedstrijd waarin Purmersteijn een geweldige partij vertolkte en legio kansen wist te creëren maar de trekker niet liet overgaan.