A,Hoofdklasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn scoort er tien tegen VV Heerenveen maar grijpt net naast derde periodetitel

Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn scoort er tien tegen VV Heerenveen maar grijpt net naast derde periodetitelPURMEREND – Als promovendus eindigt Purmersteijn op een knappe vijfde plaats, mede door een ware doelpuntenregen in de laatste speelronde. De Purmerenders wonnen zondag met maar liefst 10-1! Maar een prijs werd niet gepakt, doordat concurrent Achilles 1894 haar wedstrijd won. 

Met dank aan: Auwel Prins en Jose Mol

Trainer Martin van Ophuizen kon over een fitte selectie beschikken maar moest centraleverdediger Rowin Mol missen wegens een schorsing.

In de openingsfase kwamen de noordelingen goed uit de starblokken en kregen kansjes om de score te openen, maar Tim Elmers bleef overeind. Gaandeweg de eerste helft was Purmersteijn ook een paar maal dreigend maar kon doelman Justin van der Dam niet echt verontrusten in een aanvankelijk gelijkopgaande wedstrijd.

Purmersteijn werd beter, maar scoorde nog niet. Tot vijf minuten voor rust. Een schot van Dyllandro Panka werd door doelman Van der Dam gedeeltelijk gestopt en in de rebound werd zijn kopbal nogmaals weggestompt, de bal kwam voor de voeten van Martin van Oers die de trekker definitief overhaalde en  Purmersteijn gezien de aaneenrijging van kansen terecht op een 1-0 voorsprong bracht. Purmersteijn drukte Heerenveen constant in de verdediging en kreeg kans op kans. Nauwelijks een minuut later veranderde het scorebord in 2-0.

Een kogel van Panka werd door de sluitpost gedeeltelijk gestopt en Daniël Schermer knalde schitterend de binnen. Nadat Martijn van Oers nog oog in oog kwam met doelman en het duel verloor, werd op slag van rust de stand door Martijn van Oers op 3-0 gebracht.

Snoekduik

Ook na de hervatting had Purmersteijn constant balbezit en zette met scherpe, snelle aanvallen de verdediging van Heerenveen onderdruk. In de 47e minuut kon de Purmersteijn-aanhang weer juichen. Uit een voorzet van Robbert Jan Orij kopte Daniël Schermer zoals de legendarische Beb Bakhuys de bal met een geweldige snoekduik schitterend in de touwen: 4-0.

Nauwelijks twee minuten later werd de score door Dyllandro Panka opgevoerd naar 5-0 door een geweldig afstandsschot dat in de kruising insloeg, onhoudbaar voor doelman. Nadat Yassin el Yaakoubi een paar minuten later diep het strafschopgebied was ingegaan werd zijn inzet nog gedeeltelijk gestopt door de doelman maar in de rebound knalde Dyllandro Panka simpel de 6-0 binnen.

Kort hierna ging Ruben Adney in de fout en kwam Thom van Lingen geheel vrij voor Tim Elmers, had de hoek voor het uitkiezen en haalde de hatelijke nul van het scorebord: 6-1. In de 72e minuut raakte Daniël Schermer nogmaals de lat maar even later schoof hij uit een breedtepass van Niels Eijkenaar de 7-1 binnen en was het met de doelpuntenregen nog niet gedaan. Daniël Schermer kapte een verdediger uit en zijn loepzuivere pass bereikte Niels Eijkenaar die keihard uithaalde: 8-1.

Dubbele cijfers

In de 82e minuut bracht Donny Gerver Niels Eijkenaar in scoringspositie die zijn projectiel gestopt zag worden maar in 2e instantie alsnog de 9-1 aantekende. Kort voor het einde gaf Ruben Adney Daniël Schermer de bal op een presenteerblaadje en bracht Purmersteijn in de dubbele cijfers 10-1.

Na afloop werd duidelijk dat Achilles 1894 met 2-0 had gewonnen waardoor Purmersteijn de 3e periodetitel misliep. Door de nederlaag moet Heerenveen een stapje terug doen. Verder nam Silvolde als hoogstgeplaatste de 1e periodetitel over van kampioen SJC.

Promovendus Purmersteijn besloot de competitie geweldig af en was dit seizoen een van de beste voetballende teams in de afdeling waarin het uiteindelijk op een verdienstelijke 5e plaats eindigde.