Nieuws,Slider,Zondag Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn hard onderuit op eigen veld tegen SDO en breekt positieve thuisreeks

Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn hard onderuit op eigen veld tegen SDO en breekt positieve thuisreeksPURMEREND – Even leek Purmersteijn thuis onverslaanbaar te zijn, maar na zondag is aan de ongeslagen thuisreeks een eind gekomen. SDO zette de ploeg van Martin van Ophuizen op zijn plek en won overtuigend met 0-3 in Purmerend. 

Met dank aan: Jose Mol en Auwel Prins

De lichtgeblesseerde aanvaller Stefan van Wonderen was vervangen door Sebastiaan Ntim.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en overheersten de beide defensies waardoor beide keepers op wat terugspeelballen nauwelijks werk te verrichten kregen. In de 32e minuut moest centraleverdediger Lester Aarsman naar de kant wegens een enkelblessure en werd vervangen door Romeo Fecunda.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Purmersteijn een drietal mogelijkheden. Daniël Schermer kreeg een kans om de stand op het scorebord te veranderen door middel van een kopbal maar zwaar op de huid gezeten door een verdediger ontbrak de juiste richting en uit een pass van Ruben Adney schoot Schermer over. Ook werd de opkomende Bowedee Burleson uit een pass van Aramez Poepon in stelling gebracht maar Burleson stuitte op de SDO- doelman Dion Thomas. En met de weinig verheffende eerste helft brak de rust aan.

Eerste wapenfeit

In de tweede helft was pas het eerste wapenfeit van de ploeg uit Bussum een feit. Een vrije trap van Dailey Groenewegen werd fraai door Richard de Groot uit de benedenhoek gehaald. In de 55minuut ging Yassin el Yaakoubi in de fout bij een pass die voor de voeten van  een SDO-speler belandde en die zette de vrijstaande Roy van Essen  geheel vogelvrij voor Richard de Groot die bij zijn inzet kansloos was: 0-1.

Nauwelijks drie minuten was het weer een fout in de Purmersteijn verdediging, centraleverdediger Romeo Fecunda speelde verkeerd uit en trachtte Bowedee Burleson dit binnen het beruchte zestienmetergebied alsnog te corrigeren maar in de ogen van scheidsrechter Luca Cantineau begin hij een lichte overtreding tegen Maikel van Latum en verdween de bal op de witte stip. Vanaf elf meter voltrok Rick van der Velden het vonnis: 2-0.

Trainer Martin van Ophuizen bracht alsnog Stefan van Wonderen in de ploeg voor de hardwerkende Sebastiaan Ntim die echter weinig kon uitrichten tegen de stugge SDO-verdediging. Nauwelijks binnen de lijnen werd Stefan van Wonderen op de rechterflank knap aangespeeld door Aramez Poepon maar zijn kogel ging rakelings voorlangs. P

urmersteijn nam achterin risico en keek in de 65e minuut zelfs tegen een 0-3 achterstand aan. Bij een counter werd op de rechterflank de diepgaande Rowell van der Meer aangespeeld die keihard uithaalde en de bal gedeeltelijk gestopt zag worden door Richard de Groot. In de rebound knalde de geheel vrijstaande Maikel van Latum de bal in de touwen en was de wedstrijd in wezen gespeeld.

Purmersteijn deed er alles aan om nog wat terug te doen maar kreeg weinig tot geen mogelijkheden. In de 88e minuut werd Dyllandro Panka fraai aangespeeld op de rechterflank, trok naar binnen en met zijn linkervoet verdween de indraaiende bal tegen de kruising.

De laatste minuten werden plichtmatig uitgespeeld en leed Purmersteijn na vier gewonnen thuiswedstrijden een nederlaag tegen een ploeg die beslist niet de betere was maar door fouten van Purmersteijn flink in het zadel werd geholpen.