4B,4C,4e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 4B en 4C: De Rijp wint voor zesde maal op rij, Graftdijk en Oosthuizen blijven kwakkelen

PURMEREND – Het is dat SC Dynamo nog alles heeft gewonnen in competitie 4C, anders stond SV De Rijp aan kop in de zondag competitie. De ploeg van Peter van der Zwaan won zondag voor de zesde keer op een rij is daardoor nog steeds ongeslagen. Vrone werd het slachtoffer: 1-0.

Foto’s: Rene de Beus

Het is uitkijken naar het treffen met deze twee grootmachten. Het duel tussen de nummer 1 en 2 staat gepland op 29 november. Alhoewel Zeevogels (de huidig nummer drie) ook nog ongeslagen is, al speelden zij twee keer gelijk en De Rijp slechts één keer.

Na minder dan een half uur spelen was het Rick Schrama die een mooie pass gaf op Tim Deitmers en op zijn beurt de keeper omspeelde en de 1-0 op het scorebord zette. Niet veel later kon Wesley Rollman de 2-0 maken vanaf de penaltystip, maar miste.

SAMSUNG CSC

Ondanks het veldoverwicht hielden De Rijpers Vrone in de wedstrijd door niet de tweede te scoren.

Ook in de tweede helft lukte dat niet, al kon Vrone ook niet gevaarlijk worden, waardoor het na negentig minuten 1-0 bleef. De zesde overwinning op een rij én de nul. Dat gebeurde alleen tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen KSV Heerhugowaard met 2-0.

Graftdijk

Na de teleurstelling van een week eerder heeft Graftdijk opnieuw verloren. Vorige week verloor de ploeg de burenruzie met De Rijp (2-4), maar een overwinning zou deze nare smaak wegspoelen.

Toen de ploeg van Bert Onclin op 3-0 achter kwam op bezoek bij de nummer drie Zeevogels wisten de dorpelingen al snel dat dit niet zou gebeuren.

Maar toen Felix Schreij en Steven Hunting de spanning weer volledig terug in de wedstrijd brachten, was er weer van alles mogelijk. Maar de nummer drie van de ranglijst liet zien waarom het nog ongeslagen is en speelde de wedstrijd uit.

Graftdijk blijft daardoor op de twaalfde plaats.

Klik hier voor de stand, uitslagen en programma van 4C!

Oosthuizen

Tot nog toe is dit niet het seizoen van Oosthuizen. De ploeg van Cor Smit leed alweer haar vijfde nederlaag op een rij. Ditmaal was Woudia op bezoek en nam de drie punten mee naar huis: 1-5.

Bij rust stonden de wit-zwarten al met 0-4 achter. En dat terwijl Oosthuizen de punten keihard nodig heeft. De ploeg staat voorlaatst met drie punten. Die punten werden in de tweede speelronde gepakt op eigen veld tegen de huidig hekkensluiter in 4B FC Medemblik.

In de tweede helft maakte Woudia de 0-5 en redde Arjan Koehoorn de eer door de 1-5 te maken. Maar meer dan de eer werd het zondag niet.