4B,4e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 4B: De Rijp blijft doorgaan met winnen en verslaat Westzaan

Zondag 4B: De Rijp blijft doorgaan met winnen en verslaat WestzaanPURMEREND – SV De Rijp heeft ook zijn derde duel in de Vierde Klasse B gewonnen en blijft daardoor koploper. Ook Westzaan bleek niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Peter van der Zwaan: 1-4.

Bron: SVDeRijp.nl

In de rust keek De Rijp al tegen een comfortabele 1-3 voorsprong aan. Dit ondanks de afwezigheid van Valentijn Jonk (vakantie), Stijn Deitmers (liesblessure) en Jelle Tromp (rug). Mikey Hoffs kampte met een lichte bovenbeenkwetsuur, maar kon geheel volgens afspraak van het veld stappen toen de wedstrijd vrijwel was beslist.

Zondag staan er een paar interessante wedstrijden op het programma. Medekoploper Saenden ontvangt Alcamaria Victrix dat thuis te sterk bleek voor favoriet WSV ’30 (4-2) en op de Jan ploegerlaan verwelkomen we Zaandijk dat ook nog geen puntenverlies heeft geleden. Het is ondertussen opvallend dat WSV (achtste) en Zeevogels (negende) met drie punten onderin de middenmoot staan, maar het seizoen is natuurlijk nog zeer jong.

Snel beslist

In Westzaan speelde De Rijp vooral een sterke eerste helft. Elke aanval van de Walvisvaarders was eigenlijk dreigend. Nick Visser opende de score na een fraaie voorzet van Wesley Rollman. Nauwelijks een minuut later voegde Mikey Hoffs er een treffer aan toe. Nu was de assist van Nick Visser en het voorbereidend werk van Thom Rijser. De laatste had weer een minuut daarna de wedstrijd volledig in het slot kunnen douwen, maar in plaats van de bal laag in de hoek te schieten besloot hij tot een artistiek stiftje dat echter niet over de doelman heenging.

Het antwoord kwam van Westzaan dat met een zondagsschot 2-1 maakte. Thom probeerde zich te revancheren. Na een solo zag hij zijn inzet via de lat en de paal weer het veld in stuiteren. Maar kort voor rust zorgde Hoffs toch weer voor een veilige marge. De treffer werd hem gegund door Visser die de bal voor het doel perfect breed legde. Voor Hoffs zijn zevende goal alweer dit seizoen.

In de tweede helft nam De Rijp een passieve houding aan. Westzaan kon daar niet van profiteren. In tegendeel, na een corner en een klutssituatie zorgde de gedreven Jos Schrama voor 1-4. Menno Meijland had 1-5 moeten maken, maar hij raakte uit balans en trapte de bal van dichtbij over het doel.

De Walvisvaarders maakten zich na rust dus niet zo druk meer, De winst zat ‘m vooral in het feit dat de defensie toen weinig of niets weggaf. De verdediging, die zondag bestond uit Max Huider, Jos Schrama, Niels van Bavel en Rick Schrama, bleef prima overeind.

Zondag kan De Rijp alleen aan kop komen.