3B,3e klasse,Nieuws,Zondag Zondag 3B: SV Beemster kan niet stunten tegen koploper Saenden

Zondag 3B: SV Beemster kan niet stunten tegen koploper Saenden

WORMERVEER – Het is SV Beemster niet gelukt om te verrassen. De hekkensluiter van competitie 3B ging zondag met 5-0 onderuit op bezoek bij koploper Saenden. De gehavende ploeg van trainer Junior Pourier staat mede door punten in mindering laatste en snakt naar punten.

Met een waslijst aan blessures en afwezigen kan SV Beemster maar niet de rode lantaarn afstaan. De Beemsterlingen stonden voorheen op vijf punten door twee keer gelijk te spelen en een keer te winnen, maar doordat de ploeg weigerde door te voetballen na de gestaakte wedstrijd in en tegen De Rijp kreeg het drie punten in mindering. Het hoger beroep werd ook nog eens afgewezen, waardoor daar nog eens een extra minpunt bijkwam.

Zondag stond de ploeg voor rust al met 4-0 achter. Saenden wilde laten zien dat er niets te halen viel en de koppositie willen vasthouden. Dat is ze gelukt. Ze overdonderde de Beemster-verdediging en kwamen binnen het kwartier al op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft kreeg Beemster wat meer grip op de wedstrijd en bood het meer tegenstand dan in de eerste helft. Hierdoor bleef een monsterscore uit, maar wist de lijstaanvoerder nog wel een keer te scoren en bracht de eindstand op 5-0.

Het is voor SV Beemster een belangrijk leerjaar, waar ervaring en jeugd met elkaar wordt gemixt. Maar combineer dit met een waslijst aan blessures en het gevolg is wel een reeks aan verliespartijen en een positie als hekkensluiter. Voor trainer Pourier is het glas halfvol en ziet hij genoeg aanknopingspunten.