3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 3B: SV Beemster grijpt koppositie na ruime overwinning op SC Dynamo, FC Purmerend handhaaft zich tegen RKAV Volendam

Zondag 3B: SV Beemster grijpt koppositie na ruime overwinning op SC Dynamo, FC Purmerend handhaaft zich tegen RKAV VolendamURSUM – Twee weken geleden werd SV Beemster afschreven, maar na zondag hebben de dorpeling plots de beste papieren voor het kampioenschap. De ploeg van Klaas Lamberts won donderdag haar inhaalduel tegen St. George (0-4) en zondag won het met 1-4 van hekkensluiter SC Dynamo. Door gunstige uitslagen bij de andere wedstrijden is het Beemster die alleen aan kop staat in competitie 3B. 

Archieffoto’s

Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen de Beemsterlingen geschiedenis schrijven: nog nooit eerder speelde de ploeg in de zondag tweede klasse. Dit zal dan moeten gebeuren in de laatste twee wedstrijden, uitgerekend tegen de twee streekgenoten. Zondag ontvangt het al veilige FC Purmerend en in de laatste ronde reist het af naar de buren uit het palingdorp in Volendam.

De stand na 24 wedstrijden: 

# Clubs Weds. W G V Punten DV DT
1  SV Beemster 24 13 6 5 45 66 35
2  VVW 24 13 5 6 44 41 32
3  Volendam rkav 24 13 4 7 43 42 29
4  VV Grasshoppers 24 12 6 6 42 54 35
5  SC Hercules Zaandam 24 13 3 8 42 55 50

Zo kunnen in theorie nog vijf ploegen kampioen worden in competitie 3B. Beemster heeft echter veruit het beste doelsaldo dan de rest met +31. RKAV Volendam volgt met +13.

Vorig seizoen had SV Beemster een sterk seizoen en schreef het clubhistorie door een periodetitel te pakken. Het promoveerde echter niet en eindigde als derde op de ranglijst. Een prima resultaat, maar in het huidige seizoen dingen ze zelfs mee om het kampioenschap waar velen geen rekening mee hadden gehouden.

Zondag had Beemster weinig moeite met de hekkensluiter SC Dynamo. Via clubtopscorer Frank Pieters kwam het na acht minuten al op een 0-1 voorsprong na balverlies op het middenveld van de thuisploeg. Niet veel later kon de score verdubbeld worden vanaf de penaltystip. Nikki Molenaar werd in kansrijke positie gevloerd en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Roy Klop miste dit seizoen nog nooit vanaf elf meter en ook na zondag niet: 0-2.

Toch gaf Dynamo nog niet op. De ploeg liet zien dat het aardig kon combineren en testte keeper Pascal Fokkema. De sluitpost had echter een sterke middag en hield zijn doel knap schoon met een aantal goede reddingen. Toch liet de spits van de gastheren hem kansloos na een rake kopbal en kwam daarmee terug in de wedstrijd: 1-2. Juist op het moment toen Dynamo dacht terug in de wedstrijd te komen, wist Beemster te scoren uit een counter. Na een goede voorzet van Max Engelgeer kopte Daniël Gontha raak en ging Beemster met een 1-3 voorsprong de rust in.

Na de pauze was Beemster bij de les en gaf het niets meer weg. Het kreeg verschillende mogelijkheden om de score op te krikken, maar het duurde tot de 85ste minuut tot de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Lorenzo Rijmers legde de bal perfect klaar voor Bart Goes waarop de middenvelder niet nadacht en hard diagonaal raak schoot: 1-4.

RKAV Volendam – FC Purmerend

Voor zowel RKAV Volendam als FC Purmerend stond er zondag genoeg op het spel. De Volendammers dingen nog altijd mee voor het kampioenschap in competitie 3B en vechten de Purmerenders nog vol voor handhaving in diezelfde klasse. De laatstgenoemde overwon en verlengde het verblijf in de derde klasse voor minimaal nog één jaar. Het werd 0-2 en er vielen drie rode kaarten.

De grote man van de middag werd Barry Huijbregts. De pas 18-jarige speler was met twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg en drukte zijn stempel op de wedstrijd. Na een half uur spelen maakte Volendam het zichzelf erg moeilijk doordat René Kras een rode kaart pakte en met tien man verder moest.

Purmerend nam het heft in handen en dat deed het ook in de tweede helft. Na zeven minuten spelen na de pauze wist Huijbregts met een droge knal Robin van Santen te verschalken: 0-1. Vijf minuten later maakte hij zijn tweede door uit een rebound te scoren: 0-2. Danny Koning raakte gefrustreerd en pakte zijn tweede gele kaart en Volendam moest met negen man verder. Ook FC Purmerend moest verder met tien man nadat Joey Smit zijn tweede gele kaart pakte.

De wedstrijd was gespeeld en Purmerend werd de grote winnaar van de middag.