3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 3B: SV Beemster bereikt koppositie na gewonnen topper tegen Hercules Zaandam, FC Purmerend kijkt omhoog

Zondag 3B: SV Beemster bereikt koppositie na gewonnen topper tegen Hercules Zaandam, FC Purmerend kijkt omhoogMIDDENBEEMSTER – Het applaus na het laatste fluitsignaal duurde lang. Beemster blijft niet alleen na haar zevende wedstrijd nog altijd ongeslagen, ook is de koppositie bereikt in een werkelijk sprankelende wedstrijd. Hercules Zaandam werd in de Beemster met 4-2 verslagen.

De glimlachen van alles wat Beemster was verdween maar niet afgelopen zondag. De zon schijnt boven de club en dat is aan alles te merken. Een goede sfeer gaat gepaard met goede resultaten en dat is in dit geval zo. SV Beemster preikt aan kop van competitie zondag 3B en heeft nog een overwinning nodig om de eerste periodetitel te pakken.

De Beemsterlingen werden, na Grasshoppers, voor de tweede keer dit seizoen echt getest. Want Hercules Zaandam doet het eveneens erg goed en stonden voorafgaand de wedstrijd op evenveel punten. Het was tijdelijk aanhaken of afhaken voor de ploegen.

In deze topper kwam de kracht van Beemster duidelijk naar voren. De club uit het kleine dorpje moet het niet hebben van individuele klasse, maar een goede teamgeest. Die is er dan ook. Het team liet zondag zien om voor elkaar door het vuur te gaan en dat hielp de ploeg van Klaas Lamberts aan de drie punten.

Bliksemstart

Zonder de tot aan de winterstop geschorste Lorenzo Rijmers en Max Engelgeer (1 wedstrijd schorsing), maar met Julian Schaap en Angelo de Voer traden de Beemsterlingen zondag aan.

Niet voor de eerste keer dit seizoen kende de thuisploeg een bliksemstart. Uit een corner kon de Hercules-sluitpost nog redden, maar de oplettende Arno Helder schoot de rebound van dichtbij tegen de touwen: 1-0. Eveneens niet voor de eerste keer dit seizoen gaf Beemster deze voorsprong ook weer weg. Van dichtbij door een Hercules-speler vrij op die keeper Pascal Fokkema met bal en al het doel in schoot: 1-1.

Het werd een indrukwekkend schouwspel waar beide ploegen wilde voetballen. Daar waar de Beemster-defensie soms onder druk werd gezet, kwamen de bezoekers nauwelijks tot grote kansen op de 1-2. Het was dan ook geen verrassing dat Beemster voor de tweede keer die middag op voorsprong kwam. Een inzet van Julian Schaap werd van dichtbij binnen gekopt door Jurg Schouten: 2-1.

Vermakelijke spel

Na de pauze gingen beide ploegen door met het vermakelijke schouwspel wat ze voor rust ook al lieten zien. Het gevaar van Beemster schuilt in een klein hoekje, want een week eerder kwam Beemster maar liefst vier keer op voorsprong (uit bij Hauwert ’65: 4-4, red.), maar gaf dit vier keer weg. De 3-1 was dan ook een grote opluchting voor menig Beemsterling. Uit een perfect aangesneden vrije trap van Roy Klop kopte Frank Pieters de 3-1 binnen.

Maar binnen vijf minuten was de spanning wederom teruggekeerd. De aanvaller van Hercules krulde de bal op schitterende wijze achter Fokkema: 3-2. Toen Pieters, na een glippertje van de Hercules-doelman, de 4-2 maakte was het gespeeld. Beemster hield stand en pakte drie belangrijke punten.

Het staat nu bovenaan de derde klasse B en is slechts een overwinning verwijderd van de periodetitel. Dan moet het over twee weken wel winnen van De Blokkers.

Overige uitslagen:

FC Purmerend – Hauwert ’65: 2-0
RKAV Volendam – De Blokkers: 0-0