3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 3B: Koedijk maatje te groot voor SV Ilpendam

Zondag 3B: Koedijk maatje te groot voor SV Ilpendam

HEERGUHOWAARD – Opnieuw weet Ilpendam niet te winnen van het laag geklasseerde Koedijk. De ploeg van Remco Sint verloor met 4-2.

Bron: svilpendam.nl

Het werd deze zondag weer druk puzzelen voor de oefenmeester. Door schorsingen en vele blessures ontbraken er een aantal vaste krachten. Door deze nederlaag komt Koedijk op 2 punten achter Ilpendam te staan.

Het eerste hoogtepunt uit deze wedstrijd was het neerleggen van Mike Postma in de 10e minuut. Postma had vrije doorgang naar het doel, de overtreding werd door de scheidsrechter bestraft met geel. Kevin van Londen kreeg namens Koedijk de eerste kans om de score te openen voor Koedijk, echter het schot miste precisie en ging over het doel bij keeper Stan Bakker. In de 23e minuut kwam Koedijk dan toch op de 1-0 door een doelpunt van Rick de Lange.

Ilpendam zat totaal niet in de wedstrijd en verloor veel duels op het middenveld. Koedijk hanteerde veelal de lange bal. Uit een lange bal van achteren belandde de bal achter de laatste linie van Ilpendam. Sven Koopmans reageerde hier goed op en kon de bal oppikken en de bal langs doelman Bakker schieten, 2-0. Bij deze stand gingen beide teams de rust in.

In de rust werd Derek Veenstra bij Ilpendam vervangen door Lex Verwoerd. Hiermee probeerde trainer Sint van Ilpendam wat meer druk te zetten op Koedijk en hiermee er nog een wedstrijd van te maken. Het plan leek te slagen. Na een kwartier in de 2e helft kopte Mike Postma op aangeven van Nick Peereboom de 2-1 binnen. Drie minuten later stond de 2-2 op het scorebord door opnieuw Postma die een toegekende strafschop benutte. Ilpendam was de 2e helft meer op de helft van Koedijk te vinden dat er alleen met de lange bal nog uit kwam.

Ilpendam kwam na de 2-2 bijna nog op voorsprong na een goede actie van Thimo Coenderman die vanaf de achterlijn de bal voor het doel plaatste. Postma kreeg de bal net niet goed aangespeeld waardoor deze mooie aanval verloren ging. Via de lange bal werd opnieuw een aanvaller van Koedijk weggestuurd. Thimo Coenderman raakte de speler op de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter zag echter de overtreding binnen de zestien en legde de bal op de stip. Sven Koopmans benutte deze strafschop en maakte zo zijn 2e doelpunt van deze middag en de 3-2 voor Koedijk.

Ilpendam probeerde nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar 5 minuten voor tijd was het Kevin van Londen die de bal op de paal schoot. Sven Koopmans reageerde alert en schoot de rebound simpel binnen. Met zijn 3e doelpunt deze middag bracht Sven de eindstand op 4-2 in het voordeel van Koedijk.

Door deze overwinning van Koedijk heeft het weer de aansluiting gevonden met Ilpendam dat volgende week Limmen thuis zal ontvangen. Door deze nederlaag behoud Ilpendam nog de 9e positie en zag de lager geklasseerde ploegen ook verliezen.