3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Zondag 3B: De Rijp machteloos tegen Meervogels en moet vrezen

Zondag 3B: De Rijp machteloos tegen Meervogels en moet vrezen

Met dank aan: Erik Oudshoorn

AKERSLOOT – Op een druilerige zondag en een soppige grasmat in Akersloot was SV De Rijp kansloos tegen Meervogels. De ploeg van trainer Peter van der Zwaan verliest daarmee voor de derde keer op een rij en blijft daarmee onderin zondag 3B bungelen.

Mikey Hoffs moest in de eerste helft al het veld ruimen nadat hij van achteren werd geattaqueerd, op zijn rug viel en daar een pijnlijk stuitje aan overhield. Nick Visser ging halverwege de tweede helft naar de kant. Ook hij werd door een speler van Meervogels van achteren hardhandig aangepakt. De tegenstander kreeg geel, maar Nick kon niet meer verder en moest met een dikke knie naar de kant. Met alle respect voor de vervangers, maar daardoor miste De Rijp in de tweede helft stootkracht en kon er geen sprake zijn van een inhaalrace om een 4-2 achterstand goed te maken.

De doelpuntrijke heenwedstrijd eindigde in 5-6 voor Meervogels. Mikey nam bij de start van het seizoen vier treffers voor zijn rekening. Hoewel hij nog kampt met een trainingsachterstand was Mikey zondag toen hij nog inzetbaar was ook nu belangrijk voor De Rijp. Rick Waal had uit zijn voorzet in de 26ste minuut al moeten scoren, maar zijn inzet ging voor een open doel over. Een minuut later maakte Mikey zelf 2-1.

Arm
Meervogels antwoordde echter snel. Niek van der Eng kopte uit een corner 3-1 binnen. Daarbij tastte doelman Lieuwe Stoop lelijk mis. En vervolgens was het essentieel voor de wedstrijd wat er met Mikey gebeurde. Hij werd in zijn rug gelopen en kwam hard ten val. Arbiter Van de Graaf zag er geen overtreding in, terwijl hij kort ervoor Wesley Rollman voor een zelfde vergrijp nog een gele kaart had gegeven.

Meervogels kon opstomen richting het strafschopgebied van De Rijp waar vervolgens Bas Koster de bal tegen zijn arm kreeg geschoten. ‘Ik had mijn arm langs mijn lichaam, maar die schoot omhoog toen de bal er van dichtbij op werd geknald’, aldus de verdedigende middenvelder. ‘Ik kon er niets aan doen. Waar moet ik die arm anders laten?’ Van de Graaf oordeelde echter dat het een strafschop was en Jelle van der Eng schoot Meervogels vanaf de stip onberispelijk naar 4-1. Mikey: ‘Eigenlijk ging alles in één minuut mis. Ik kreeg geen vrije trap, raakte geblesseerd, we kregen een penalty tegen en verloren de wedstrijd.’

Inderdaad leek het treffen toen wel beslist. Hoewel Rick Waal kort voor rust op rechts een aanval opzette met Nick Visser. Laatstgenoemde gaf de bal goed voor op Rick die 4-2 aantekende. Dat er vervolgens geen sprake meer kon zijn van een comeback is eerder gememoreerd. De Rijp creëerde in de tweede helft nauwelijks of geen kansen meer.

Trainer Peter van der Zwaan was uiteraard teleurgesteld over de afloop. Zijn team was kracht en snelheid tekort gekomen. ‘Wij hebben afgelopen week prima getraind. Bovendien een goed gesprek gehad met de sterkhouders van het elftal. We spraken af dat we met de spitsen zouden afzakken naar eigen helft. We stonden ook heel compact in de eerste 45 minuten en speelden niet eens zo slecht. Individuele fouten zorgen er dan voor dat je met 4-2 gaat rusten.’