Zaterdag 4A: Purmersteijn blijft ook na duel met AFC ’34 ongeslagen en heeft nog één horde te gaan voor unieke prestatie

PURMEREND – Met nog één wedstrijd te gaan lijkt Purmersteijn af te stevenen naar een ongeslagen kampioenschap. Kampioen zijn de Purmerenders al, maar dat ook zonder ook maar een keer te verliezen is hun volgende doel. Zaterdag werd de voorlaatste horde genomen door met 4-2 te winnen van AFC ’34.

Met dank aan: Auwel Prins en Hijlkema

AFC ’34 hield in de eerste helft van de competitie Purmersteijn op een 2-2 gelijkspel. Ook deze middag had trainer René Panhuis weer de nodige personele problemen. Direct na het beginsignaal had de thuisclub het initiatief en was voortdurend op de helft van AFC’34 te vinden. Al in de 2e minuut moest de keeper handelend optreden en haalde het schot Dick Bos fraai uit de kruising. In de 6e minuut was het wel raak. Dick Bos bediende de opkomende rechtervleugelverdediger Ronnie Roomeijer op maat die fraai scoorde: 1-0.

Purmersteijn bleef kansen creëren en in de 16e minuut was het Sonny Punt die uit een pass van Achraf Nazih zijn pegel via de lat zag overgaan. In de 22e minuut kwam, door een blunder van centrale verdediger Ricardo Stam, AFC’34-speler Martin Jongeman oog in oog met doelman Dave Hiddes en knalde onhoudbaar de bal in de touwen: 1-1. Ook hierna kreeg Purmersteijn nog tal van mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar mede door goed keeperswerk van doelman Lennart Lakeman ging de rust met 1-1 in.

Overheersend

Ook in de tweede helft was Purmersteijn overheersend. Vooral in de eerste tien minuten kreeg Purmersteijn dotten van kansen. Een schot van Roomeijer werd schitterend gestopt en ook inzetten van Jermaine Ristie, Kevin Hijlkema en Sonny Punt vonden geen genade in de ogen van de uitblinkende doelman. Toch kwam Purmersteijn dikverdiend in de 53e minuut op een 2-1 voorsprong. Uit een hoekschop kopte Sonny Punt tegen de lat en in de rebound stuitte Jamel Magnée op de keeper die de bal gedeeltelijk wist te keren maar in 3e instantie knalde Jermaine Ristie raak door een wirwar van spelers.

In de 78e minuut was het Kevin Hijlkema die zijn afstandsschot wederom gekeerd zag worden maar in de rebound schoot Miran Begovic de 3-1 binnen. In de eindfase kwam Tim Vellema nog in de ploeg voor de uitgebluste Sergio Keizerweerd. Dat deed wel Dick Bos. In de 88e minuut verdween een kogel van de voet van de technische Dick Bos via de handen van de doelman in de verre hoek: 4-1.

Kort hierna wist AFC’34 bij een van de weinige counters door Joshua Souisay de stand een draaglijker aanzien te geven: 4-2. Het was een wedstrijd waarin Purmersteijn zonder noemenswaardige inspanning de drie punten in de wacht sleepte en bovendien na 23 wedstrijden nog ongeslagen bleef.

Zaterdag gaat Purmersteijn voor zijn laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Wieringermeer en zal ongetwijfeld zijn ongeslagen status willen behouden.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com