4A,4e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 4A: Kampioen Purmersteijn lijdt voor tweede keer puntverlies, maar blijft ongeslagen

Zaterdag 4A: Kampioen Purmersteijn lijdt voor tweede keer puntverlies, maar blijft ongeslagenHOORN – De kersverse kampioen Purmersteijn blijft nog altijd ongeslagen, maar met een 2-2 uitslag tegen de zaterdagploeg van Hollandia deed menig wenkbrauwen doen fronsen.

Met dank aan: Auwel Prins | Foto’s: Jeroen Hijlkema

Heel weinig toeschouwers waren met dit prachtige weer op de wedstrijd afgekomen. Purmersteijn dat een paar weken terug uitgebreid het kampioenschap had gevierd dacht dat het deze middag ook een ‘eitje’ zou worden. De thuiswedstrijd was namelijk simpel met liefst 12-0 gewonnen. Trainer René Panhuis had de nodige mutaties door blessures en had in het doel de 17-jarige Pepijn Effing door afwezigheid van vaste doelman Dave Hiddes.

Direct na het beginsignaal was het al duidelijk dat Hollandia er alles aan zou doen om zich te herstellen van de grote nederlaag. Met passie werden duels aangegaan. Purmersteijn dacht dit varkentje makkelijk te wassen maar risicoloos werden de combinaties op de mat gelegd zonder in aanvallend opzicht kansen te creëren.

Nadat een schot van Purmersteijn via een verdediger op de paal belandde was het in de 20e minuut de jeugdige doelman Pepijn Effing die met een fraaie actie Hollandia van de openingstreffer afhield. Aanvallend had Purmersteijn weinig verrassende acties en bij een aantal hoekschoppen plukte de lange Hollandia-doelman Daan de Klerk de bal stijlvol uit de lucht. Hij kreeg weinig schoten te ververwerken en bij schoten van Kevin Hijlkema en Dick Bos ontbrak het aan precisie om de sluitpost te verontrusten.

Op slag van rust werd de ijverige spits van Hollandia de diepte in gestuurd en vrij voor Pepijn Effing knalde hij de bal in de touwen: 1-0.

Na de peptalk van Panhuis in de rust leek Purmersteijn het beter op te pakken. In de 52e minuut kwam Purmersteijn op gelijke hoogte. Uit een pass van Dick Bos werd spits Ricardo Stam in het strafschopgebied aangespeeld, draaide om de laatste man heen en knalde de bal binnen: 1-1.

Het was de thuisclub die in de 61e minuut door aanvaller Tjerk Eindhoven verdiend op een 2-1 voorsprong kwam. Hollandia voelde aan dat er deze middag een verrassing in de lucht hing en bleef met tomeloze inzet de kampioen bestrijden. Bij Purmersteijn werd het er niet beter op en in het veld ontstonden er ook irritaties. Hierdoor kwamen Sonny Punt en Sergio Keizerweerd in het boekje van de arbiter.

Purmersteijn leek op de eerste nederlaag af te gaan in deze competitie. Kort hierna was het echter Sergio Keizerweerd die in het strafschopgebied werd aangespeeld en Purmersteijn alsnog op 2-2 wist te brengen. In de blessuretijd kreeg Jordy de Graaf van Hollandia nog een geweldige mogelijkheid om de drie punten in eigen huis te houden maar tot opluchting van Purmersteijn verdween zijn gekrulde bal over de doelman en de lat.