3A,3e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 3A: Purmersteijn herstelt zich door nipt te winnen van De Dijk

Zaterdag 3A: Purmersteijn herstelt zich door nipt te winnen van De DijkPURMEREND – Na de teleurstelling van een week eerder (2-3 verlies tegen ZCFC) rechtte Purmersteijn de rug. Op bezoek in Amsterdam bij De Dijk (zaterdag) wist de ploeg van Lars Keppel nipt met 1-2 te winnen. Hierdoor sluit de ploeg weer aan bij de top in zaterdag 2A. 

Met dank aan: Auwel Prins en Jeroen Hijlkema

Onder prachtige omstandigheden was het De Dijk dat direct na het beginsignaal het initiatief nam en Purmersteijn onder druk zette. Purmersteijn begon in het begin slap terwijl De Dijk de duels stevig aanging en knap combineerde.

In de 9e minuut was het Dick Bos die zijn vrije trap rakelings over de lat zag scheren. Na slecht uitverdedigen van de thuisclub kreeg de hardwerkende spits Ricardo Stam een riante mogelijkheid en verraste de uitkomende doelman Ruben Geervliet met een lobballetje die echter tegen de kruising uiteen spatte. De Dijk bleef leuk combineren en in de 18e minuut was het raak.  De Dijk-speler Daniël Sela volleerde van verre afstand de bal in de kruising onhoudbaar voor doelman Dave Hiddes: 1-0. Een doelpunt dat de schoonheidsprijs verdiende.

Gelijkmaker

Hierna pakte Purmersteijn de zaken wat energieker aan en kreeg een overwicht en mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. In de 25e minuut werd het gelijk, een kogel van Dick Bos werd in eerste instantie gedeeltelijk gestopt maar in de rebound knalde Ricardo Stam raak: 1-1.

Purmersteijn bleef ook hierna aandringen en kreeg kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. Kevin Hijlkema zag zijn stiftballetje over de lat gaan en Lorenzo Rijmers kreeg een mooie kans maar zijn inzet ging voorlangs. Bij De Dijk was er veel irritatie over beslissingen van de scheidsrechter wat de sfeer in het veld niet ten goede kwam.

Kort voor de rust was het De Dijk verdediger Saled Mostafa die de doorgebroken Ricardo Stam op de rand van het strafschopgebied vloerde en ging bij de scheidsrechter in het boekje met een tweede gele kaart en kon vervroegd de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft was Dwain Nijon in de ploeg gekomen voor de in de eerste helft geblesseerd geraakte Samir Alilouch en kwam Purmersteijn met een numerieke meerderheid goed uit de startblokken. Een vrije trap van Dick Bos werd schitterende door doelman Ruben Geervliet met een katachtige sprong uit de hoek gehaald. Het was echter uitstel van executie.

Wederom rood

In de 55e minuut speelde Dick Bos uit een kort genomen hoekschop Lorenzo Rijmers goed aan en tegen diens schot had de doelman Geervliet geen verweer: 1-2. Tien minuten later liep na een flinke overtreding op de doorgebroken Ricardo Stam De Dijk-speler Sam Sajet ook tegen zijn tweede gele kaart aan en begon het er voor De Dijk met negen man somber uit te zien.

In het laatste 25 minuten was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg en regen de riante kansen zich aaneen. In blessuretijd plukte Dave Hiddes een hoge voorzet uit de lucht en kwam ongelukkig ten val waardoor hij met een ernstig aanziende knieblessure naar de kant moest en Dick Bos nog twee minuten onder de lat kwam.

Na afloop kon trainer Lars Keppel er niet over uit dat zijn ploeg slechts met 1-2 had gewonnen en schudde het hoofd. Hij vond het onbegrijpelijk dat Purmersteijn zoveel riante kansen had laten liggen en de trekker niet definitief wist over te halen waardoor het spannend bleef. Maar daar was de voortreffelijke doelman Ruben Geervliet van de gastheer ook wel debet aan.