Zaterdag 2A: ZOB verspeelt onnodig punten tegen promovendus OFC

PURMEREND – In de strijd om de bovenste plaats heeft ZOB uit bij het onderaan staande OFC onnodig puntverlies geleden. Na een vlekkeloze seizoenstart met twee overwinningen moeten de Zuidoostbeemsterlingen nu een stapje terug doen en genoegen nemen met een gelijkspel. 

Bron: vvzob.nl | Archieffoto: svmarken.nl

De ploeg van Mohad Zaoudi nam in de eerste helft een verdiende 0-2 voorsprong, maar kon deze door rommelig spel in de tweede helft niet vasthouden. Ook in het verleden had de ploeg moeite met tegenstanders die in de competitie in de onderste regionen staan.

Zaoudi kon deze keer niet beschikken over de geblesseerde verdediger Gerry Bosschieter en werd vervangen door Joey Oehlers. ZOB begon de wedstrijd met een licht overwicht maar het eerste gevaar kwam in de 15e minuut van OFC. De spits speelt zich goed vrij, maar zijn inzet wordt fraai door keeper Bjorn Huisman tot corner verwerkt. In de 21e minuut komt ZOB verdiend op voorsprong. Middenvelder Dave Ninteman stuurt met een bekeken pas Colin Coenderman de diepte in die alleen voor de doelman beheerst de 0-1 scoort.

Verdubbeling score

In de 31e minuut profiteert Dennis Jansen van een verkeerde terug kopbal, hij pikt de bal op bij de achterlijn en zet Kevin Grent met een bekeken bal in kansrijke positie, deze schiet de bal echter naast het OFC doel.

ZOB is dan wel de bovenliggende partij, maar in de 37e minuut is er een uitgespeelde aanval van OFC en opnieuw moet keeper Bjorn Huisman met een fraaie redding een doelpunt voorkomen. ZOB komt in de 40e minuut op een 2-0 voorsprong. Een corner van Dennis Pals kan niet goed weggewerkt worden door de verdediging van OFC, de bal komt voor de voeten van Dave Ninteman die zijn inzet geblokt ziet worden en in tweede instantie de bal hard achter de kansloze OFC keeper schiet.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. De bewegelijke en snelle Dennis Jansen was bij ZOB geblesseerd in de kleedkamer gebleven en dit bleek duidelijk de snelheid uit het spel te halen. Toch was het eerste gevaar in de tweede helft van de bezoekers. Bij een snelle aanval wordt rechtsachter Marco Pals aan de rechterkant vrij gespeeld, zijn voorzet komt bij de inkomende Colin Coenderman die fraai de 3-0 binnenschiet. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter wordt het doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd, terwijl velen het er over eens waren dat Colin achter de bal was gebleven.

Misverstand

In de 61e minuut is er een misverstand in de ZOB verdediging en komt OFC wat gelukkig op 1-2. ZOB gaat mee in het trage spel van de tegenstander en zorgt er voor dat OFC weer terug in de wedstrijd kan komen. In de 70e minuut komt de thuisploeg heel fraai op gelijke hoogte. Vanaf de eigen helft scoort een middenvelder van OFC met een zondagsschot over de kansloze Bjorn Huisman heen de gelijkmaker: 2-2.

In de 75e minuut combineren Ninteman en Nigel Schaasberg door de verdediging van OFC, de bal komt bij de vrijstaande Coenderman, maar zijn inzet kan door de OFC-keeper maar net tot corner verwerkt worden.

In blessuretijd combineren Kevin Grent en Dennis Brouwer door de OFC verdediging, de bal wordt naar Dennis Pals gespeeld, die alleen voor de keeper de bal op wonderbaarlijke wijze gestopt ziet worden door de doelman die zo een punt weet te redden voor zijn ploeg.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com