2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 2A: ZOB moet genoegen nemen met punt bij Amstelveen Heemraad, Monnickendam blijft ongeslagen

Zaterdag 2A: ZOB moet genoegen nemen met punt bij Amstelveen Heemraad, Monnickendam blijft ongeslagenPURMEREND – Ondanks dat ZOB op een 0-1 voorsprong stond, moet het na negentig minuten genoegen nemen met een punt. Tegenstander Amstelveen Heemraad kwam boog de achterstand in korte tijd om naar een 2-1 voorsprong, maar Jerrol van Eeckhout zorgde voor een belangrijk punt: 2-2.

Foto’s: Hans van Beek | Bron: vvZOB.nl

In de uitwedstrijd bij Amstelveen moest coach Mohad Zaoudi nogal wat geblesseerde spelers missen. Zo kon hij niet beschikken over keeper Bjorn Huisman, de middenvelders Dave Ninteman en Dennis Jansen en de aanvallers Kevin Grent en Diovaris Balentina. De jeugdige Tim van Duuren verdedigde het doel en kon terugkijken op een goede wedstrijd waarin hij enkele beslissende reddingen voor zijn ploeg pakte.

In de eerste helft was er aan beide kanten veel onnodig balverlies. Amstelveen combineerde wat beter dan ZOB, maar kon in die beginfase ook niet gevaarlijk worden. In de eerste 20 minuten was er weinig gevaar voor beide doelen, pas in de 21e minuut komt Amstelveen gevaarlijk door. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits maar net naast het doel gewerkt. Een minuut later is er een snelle uitval van ZOB, maar de inzet van Dennis Pals gaat voor langs. In de 32e minuut kan de verdediging van ZOB de bal niet goed wegwerken en komt de spits in scoringspositie, zijn inzet gaat via een verdediger net naast.

Twee minuten later komt Colin Coenderman in scoringspositie maar zijn inzet wordt met de voet gestopt door de Amstelveen-doelman.

Fraaie goal

In de tweede helft begint Amstelveen wat meer druk uit te oefenen, maar het is ZOB die als eerste scoort. In de 53e minuut wordt een voorzet van Colin Coenderman bij de tweede paal fraai binnengewerkt door Rivelino Grauwde.

Lang kon ZOB echter niet genieten van deze voorsprong, want binnen twee minuten scoorde Amstelveen twee keer In de 60e minuut is er een gevaarlijke situatie voor het Amstelveen doel, de bal kan weggewerkt worden en uit de counter komt de spits alleen voor keeper Van Duuren, deze kan in eerste instantie nog redden met de voet, maar is kansloos op de rebound van de spits die alle vrijheid kreeg van de ZOB-verdediging.

Het werd nog erger. In de 62e minuut kan een voorzet vanaf de rechterkant heel simpel door de geheel vrijstaande spits binnengewerkt worden en zette zijn ploeg op voorsprong: 2-1. In die fase leek het er op dat Amstelveen verder weg zou gaan lopen. In de 70e minuut schiet de spits vanuit de draai, maar zijn inzet wordt gestopt door Van Duuren.

In de 73e minuut oefent Jerrol van Eeckhout veel druk uit op zijn verdediger, deze gaat in de fout en verspeelde de bal aan Jerrol, die beheerst de 2-2 onder de uitkomende doelman schuift. Na deze treffer werd ZOB de bovenliggende partij.

Grote kansen

In de 75e minuut gaat Colin Coenderman goed door in de diepte, maar zijn inzet gaat voorlangs. Een minuut later verschijnt de spis van Amstelveen alleen voor Van Duuren die fraai redt met de voet. In de slotfase speelt ZOB met meer dreiging, en krijgt het ook nog kansen om de wedstrijd te winnen. Maar de Amstelveen doelman stopte op fraaie wijze inzetten van Jerrol van Eeckhout en Dennis Pals.

Gezien het wedstrijdbeeld was de 2-2 een terechte uitslag, al schieten beide ploegen er in de stand maar weinig mee op. ZOB is gezakt naar de een na laatste plaats, maar als de ploeg het spel in het laatste kwartier kan doortrekken naar de thuiswedstrijd tegen HBOK, gaat de ploeg zeker wegkomen uit de onderste regionen.

Monnickendam

En ook na zes gespeelde wedstrijden blijft Monnickendam nog altijd ongeslagen. De ploeg van Ab Persijn heeft nog een duel in te halen, maar staat na de zevende speelronde op 15 punten. Zaterdag werd Jong Holland met 0-3 verslagen.

Ondanks een stroeve eerste helft waarin Jong Holland goed tegenstand bood, was het de ploeg in vorm die de wedstrijd in de slotfase van het eerste bedrijf naar zich toe trok. Een glippertje in de Jong Holland-defensie zorgde voor de 1-0. Barrie de Wolf maakte op aangeven van Arno Boes dankbaar gebruik van de fout achterin.

Jong Holland kon de Monnickendammers in het eerste kwartier na rust nog bijbenen, maar toen het na een kwartier met tien man kwam te staan waren de bezoekers heer en meester. Ze maakten uitstekend gebruik van de ruimtes die ontstonden en nadat De Wolf een grote kans op de 0-2 had laten liggen deed Tom Pruim dat in de 72e minuut beter. Nu metDde Wolf in de rol van wel heel fraaie aangever.

Ook Arno Boes kon na zijn assist bij de openingstreffer zelf een doelpunt laten bijschrijven. In de 85e minuut was Nick Blaauw kansloos op zijn inzet.