Zaterdag 2A: ZOB grijpt periodetitel ten koste van Monnickendam en houdt promotiedroom levend; Victoria volgende horde

ZUIDOOSTBEEMSTER – Toen Monnickendam al na twintig minuten op een 0-2 voorsprong kwam, hadden weinig mensen nog gedacht dat ZOB met 5-3 zou winnen. In een krankzinnige, maar prachtige voetbalstrijd waren het de Zuidoostbeemsterlingen die aan het langste eind trokken. Door deze winst pakt ZOB de derde periodetitel en kan het nog altijd promoveren. 

Bron: vvZOB.nl

Onder toeziend oog van ruim 400 toeschouwers zorgden de twee ploegen voor een spetterende wedstrijd. Acht goals, een weggestuurde assistent trainer, een supersub, vuurwerk en prachtig weer. Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag.

Monnickendam begon zeer voortvarend aan de wedstrijd al kwam het eerste gevaar van ZOB. De sterk spelende Dennis Jansen die samen met Dennis Pals uitgroeide tot de uitblinkers in de wedstrijd, zag zijn afstandsschot gestopt worden door de keeper van Monnickendam. Na tien minuten kwam ZOB op achterstand. In een druk strafschopgebied voor keeper Bjorn Huisman gaat de bal via een kluts en de paal tergend langzaam over de doellijn.

In de 18e minuut komt Monnickendam weer gevaarlijk door, de bal wordt door spits Tom Pruim ingeschoten, deze rolt via de binnenkant van de paal wel of niet over de doellijn. De neutrale assistent scheidsrechter vlagde voor een doelpunt en kwam Monnickendam door een tweede treffer verdiend op een 2-0 voorsprong.

Na een half uur spelen maakt een verdediger hands in het strafschopgebied. De toegekende strafschop wordt door topscoorder Kevin Grent feilloos benut: 1-2. Een minuut later verdedigd ZOB slecht uit maar de spitsen van Monnickendam speelden de man meer situatie slecht uit.

Hattrick

In de 40e minuut gaat spits Tom Pruim van Monnickendam goed door en scoort beheerst onder keeper Bjorn Huisman de 1-3 binnen en completeert daarmee zijn loepzuivere hattrick. ZOB dringt in die fase wel aan, maar Monnickendam blijft gevaarlijk in de counter. In de 45e minuut scoort ZOB de belangrijke aansluitingstreffer. Een corner komt achterin bij spits Kevin Grent, deze legt de bal op het hoofd van de vrijstaande Mike van Koert die de belangrijke 2-3 binnen kopt.

In de tweede helft komt ZOB uitstekend uit de kleedkamer. In de 49e minuut haalt Dennis Pals van een meter of vijfentwintig hard uit, de bal slaat via de onderkant van de lat achter de kansloze Monnickendam-doelman. Vanaf dat moment dicteerde ZOB de wedstrijd en kwam Monnickendam er nauwelijks meer aan te pas.

In de 80e minuut brengt trainer Mohad Zaoudi net als vorige week spits Jerry Scholten binnen de lijnen. De spits had bij de wedstrijd van het tweede al drie keer gescoord en promoveerde met zijn team naar de reserve Hoofdklasse. En ook nu zou hij de keuze van de trainer niet beschamen.

Tien minuten voor het einde komt ZOB voor het eerst op voorsprong die middag. Dennis Pals speelt in het strafschopgebied Nigel Schaasberg in, deze kaatst op de inkomende Colin Coenderman die beheerst de 4-3 scoort.

Gouden wissel

Vlak voor tijd stuurt de ingevallen Dennis Brouwer Jerry Scholten met een bekeken pas de diepte in, deze omspeelt zijn tegenstander met een schaar en passeert de Monnickendam-keeper met een lage schuiver in de hoek: 5-3. Een gouden wissel dus. Door deze overwinning pakt ZOB de derde periodetitel en gaat het spelen om promotie naar de eerste klasse. Dat zal dan eerst moeten gebeuren tegen Victoria uit Loosdrecht eveneens uit de tweede klasse.

Voor Monnickendam zit het seizoen erop. De ploeg kende een uitstekend seizoen en eindigde als derde op de ranglijst, maar staat aan het eind van de rit wel met lege handen.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com