2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 2A: Purmersteijn verspeelt voorsprong tegen Jong Holland, maar blijft koploper

Bron: vpvPurmersteijn.eu

ALKMAAR – Het is Purmersteijn gelukt om de koppositie vast te houden in competitie zaterdag 2A. Ondanks dat de ploeg van Lars Keppel niet wist te winnen op bezoek bij laagvlieger Jong Holland. In Alkmaar kwam het vroeg op een 0-2 voorsprong, maar nog voor rust werd de eindstand bepaald door de gastheren: 2-2.

Purmersteijn, dat vorige week er niet in slaagde om een doelpunt te maken ondanks de vele kansen in de tweede helft, had wat goed te maken. Trainer Keppel had zijn mannen op het hart gedrukt om in Alkmaar weer aan scoren toe te komen en de 3 punten aan het totaal toe te voegen.

Door Purmersteijn werden de Alkmaarders gedwongen om zich op hun eigen helft terug te trekken en het Purmersteijn zo moeilijk mogelijk te maken. Het was echter Lorenzo Rijmers die door de verdediging heen wist te dringen en de bal aan de mee opgekomen Robbert Jan Orij gaf en die twijfelde geen moment en schoot de bal langs de keeper in het doel. De 0-1 stond op het scorebord.

Jong Holland was wakker geschud en probeerde verder van hun eigen helft te voetballen en kon zelfs dichter bij het doel van Tim Elmers komen en ook op doel schieten. Dat de bal er (nog) niet inging was meer aan henzelf te wijten dan aan de  Purmersteijnse verdediging. Het was dezelfde verdediging die Roy Klop op een gegeven moment naar voren zag rennen, die de  bal aangespeeld kreeg en deze vanaf een meter of 23 keihard in het doel van Jong Holland schoot 0-2.

Slordiger

Purmersteijn ging vanaf dat moment wel slordiger spelen, leden balverlies, gaven geen goede passes en werden ook door een brutaler wordende thuisploeg teruggedrongen. Dit resulteerde ook in een verdiende tegentreffer 1-2. De mannen van Jong Holland gingen er nog een tandje harder voor werken en werden meer en meer gevaarlijk, er werd op de lat en op de paal geschoten en er werden ook steeds meer kleine overtredingen gemaakt. Dit alles om Purmersteijn uit hun spel te halen. Dit lukte aardig, de thuisploeg wist de bal ver in de eerste helft nogmaals in het doel van Purmersteijn te krijgen. Een te ver uit zijn doel staande Tim  Elmers had het nakijken en zo kwam de 2-2 op het scorebord.

in de tweede helft had Jong Holland de wind mee en ging steeds vrijer voetballen. Tijd voor Lars Keppel om in te grijpen. Hij wisselde Daan van Schaik voor de van een schouderblessure herstelde Donny Gerver en niet veel later werd ook Lorenzo Rijmers naar de kant gehaald en voor hem kwam Ravi Baal in de plaats. Als laatste wissel kwam Jermaine Ristie voor de doelpuntenmaker Robbert Jan Orij in het veld.

Jong Holland kwam nog goed weg, omdat de scheidsrechter een speler van de thuisploeg slechts geel gaf (waar rood meer op zn plaats was) voor een natrappende overtreding op Ricardo Stam. Op deze manier probeerde Purmersteijn aanvallender te spelen en zo toch de overwinning te pakken. Helaas zat dat er vandaag opnieuw niet in. Purmersteijn had zelf geluk dat Jong Holland verzuimde om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De Nr 1 moest opnieuw de punten delen. Het enige voordeel is dat Purmersteijn ondanks dit gelijke spel nog steeds 1e staat (Aalsmeer verloor van OSV en Zaandam – EDO hfc werd gestaakt en HBOK won van Zandvoort) . Volgende week wacht de wedstrijd thuis tegen CSW en het is te hopen dat de afgelopen 2 wedstrijden gauw vergeten worden en dat we volgende week een ander Purmersteijn gaan zien.