Zaterdag 2A: Ongelukkig ZOB in slotfase onderuit bij koploper HFC EDO, Monnickendam wint bij DVVA

PURMEREND – De gifbeker van ZOB moet helemaal leeg. Na twee nederlagen op een rij leek de ploeg van Mohad Zaoudi zaterdag op weg naar een punt in het treffen met koploper EDO uit Haarlem. Maar in de slotfase moest ZOB alsnog buigen en ging het met lege handen naar huis: 2-1. 

Foto: Eyecity Fotografie

De maand oktober is er een om snel te vergeten voor ZOB. De ploeg uit de Zuidoostbeemster verloor van Blauw-Wit/Beursbengels, BOL en zaterdag dus van EDO en staat hiermee op vier punten uit vijf wedstrijden.

Aan deze stroeve periode kan komende zaterdag een eind komen. De huidig hekkensluiter OSV komt op bezoek in de Zuidoostbeemster. Een week later reist het af naar Amstelveen Heemraad.

HFC EDO verkeert in bloedvorm en verloor voorafgaand het  duel nog geen wedstrijd. De oud-profvoetballers vormen een goed team en vooral achterin geeft het niks weg, gezien die ene tegentreffer in vier wedstrijden.

De thuisploeg begon dan ook goed aan de wedstrijd en kwam na ongeveer een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Het was Kevin Grent die na een doelpuntloze periode zijn ploeg op een 1-1 stand bracht. Pas laat in de tweede helft was het EDO die de wedstrijd alsnog naar zich toe trok en de 2-1 op het scorebord zette.

ZOB staat momenteel tiende in de zaterdag 2de klasse A.

Monnickendam

Het lijkt er vooralsnog op dat Monnickendam bovenin mee gaat strijden in de tweede klasse A. De ploeg van Ab Persijn wist zaterdag wederom een goed resultaat neer te zetten door bij DVVA met 3-5 te winnen. 

Terwijl de Monnickendammers zelfs nog een wedstrijd tegoed hebben staat het met negen punten op de vierde plaats. Een knappe prestatie van de ploeg dat vorig seizoen nog promoveerde van de derde naar de tweede klasse.

Monnickendam kwam nog wel op een 1-0 achterstand in Amsterdam, maar via Tom Pruim, Marc Geemen en Arno Boes werd de stand nog voor rust omgebogen in een 1-3 voorsprong.

Na de theepauze kwamen de gastheren terug in de wedstrijd door de 2-3 te maken. De spanning in de wedstrijd was terug. Sterker nog, DVVA kwam niet veel later op gelijke hoogte waardoor het alsnog fout leek te gaan: 3-3.

Invaller Jary Nijsen zorgde voor blijdschap door snel de 3-4 te maken. Boes besliste de wedstrijd door de definitieve genadeklap te geven: 3-5.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
10Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com