1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: ZOB lijdt eerste nederlaag bij Valken ’68, Monnickendam pakt eerste punt

Zaterdag 1A: ZOB lijdt eerste nederlaag bij Valken ’68, Monnickendam pakt eerste puntVALKENBURG – Na een vlekkeloze seizoenstart met twee overwinning op rij heeft ZOB voor het eerst moet buigen. Op bezoek bij Valken ’68 gingen de Zuidoostbeemsterlingen met 1-0 onderuit.

Bron: ZOB.nl / Foto: José Mol

In de stromende regen was het moeilijk voetballen op het gladde veld en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Valken ’68 had vorige week een verrassende 2-3 overwinning behaald bij het sterke WV-HEDW. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi was dus gewaarschuwd. Door de drastische corona maatregelen en de hevige regenval, was het een triest en emotieloos gebeuren op het complex van Valken ’68.

De regen, die goed voetbal bijna onmogelijk maakte, duurde de gehele wedstrijd en was een ware plaag voor beide ploegen. In de beginfase had ZOB een licht overwicht zonder tot echt grote kansen te komen. Door de weersomstandigheden was er van beide kanten meer sprake van vechtvoetbal dan combinatiespel.

In de 25e minuut gaat Romeo Fenduca goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij de inkomende Dennis Jansen, maar die ziet zijn inzet net naast gaan. De thuisploeg komt niet verder dan wat speldenprikken en verre afstandsschoten die niet echt voor gevaar zorgden. Vlak voor de rust stuurt Danny Streekstra Dennis Jansen de diepte in, maar zijn inzet gaat net voor langs.

In de tweede helft komt Valken 68 in de 53e minuut op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant kan door de verdediging weggekopt worden, zoals zo vaak in de eerste helft was nu ook weer de tweede bal een prooi voor Valken 68, de middenvelder steekt de bal op Arikan Samet die vrij voor doelman Tim van Duuren de 1-0 kan scoren.

Na deze treffer komt trainer Mohad Zaoudi met een dubbele aanvallende wissel en gaat ZOB wat opportunistisch spelen. Door deze spelwijze komt er meer ruimte voor Valken 68, maar de kansen worden niet benut. Met hoge ballen in de zestienmeter probeerde ZOB de gelijkmaker te forceren, maar het nodige geluk ontbrak deze middag. Vlak voor tijd scoort Dave Ninteman de gelijkmaker, maar deed dit vanuit buitenspelpositie.

Door de resultaten in de competitie verzuimd ZOB om alleen op kop te komen, en zal zich zaterdag tegen het onbekende Forum Sport moeten zien te revancheren.

Monnickendam – AFC: 1-1 (doelpunt: Kid Ronday)