1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: Tiental ZOB pakt belangrijk punt in slotfase tegen Zwaluwen ’30

Zaterdag 1A: Tiental ZOB pakt belangrijk punt in slotfase tegen Zwaluwen ’30

ZUIDOOSTBEEMSTER – Het geteisterde ZOB heeft in een uiterst stroeve wedstrijd een verdiend punt gepakt tegen Zwaluwen ’30. De formatie van trainer Mohad Zaoudi stond het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man én 0-1 achter, maar door invaller Jerry Scholten hield het een belangrijk punt over: 1-1.

Bron: vvzob.nl

In de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen 30 HCSV kon door de vele blessures trainer Mohad Zaoudi maar over 11 fitte spelers beschikken, en zaten de spelers van het 2e die al een wedstrijd gespeeld hadden op de bank. Ook bleek doelman Danny Been geblesseerd te zijn aan zijn enkel en deze werd vervangen door Bjorn Huisman.

De wedstrijd in Hoorn leverde eerder in de competitie een onnodige 4-3 nederlaag op voor ZOB, de ploeg had dus wat goed te maken.

Met een straffe wind over het veld was het moeilijk voetballen, en had Zwaluwen 30 in de eerste helft het windvoordeel en kon ZOB maar moeilijk uit de verdediging komen. In de 19e minuut is Zwaluwen 30 gevaarlijk, vanaf de rechterkant wordt de bal voorgegeven de wind krijgt vat op de bal die pardoes boven op de lat komt boven doelman Bjorn Huisman. In de eerste helft heeft Zwaluwen 30 een licht overwicht, en kunnen de spelers elkaar wat beter in de combinaties vinden dan de ZOB spelers.

Tegen de straffe wind was het moeilijk voetballen voor ZOB, maar echt grote kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. In de 35e minuut komt Zwaluwen 30 op een 0-1 voorsprong. Een diepe bal komt in het centrum bij de vrijstaande spits die met een bekeken lob doelman Bjorn Huisman kansloos laat. Net als het publiek zich op gaat maken voor een tweede helft met het windvoordeel voor ZOB, krijgt een ZOB speler in de 40e minuut zijn 2e gele kaart en moet de ploeg met 10 man verder.

Tegen de 10 spelers van ZOB blijft Zwaluwen 30 de bovenliggende partij, al staat de verdediging van ZOB goed en kan Zwaluwen 30 maar sporadisch gevaarlijk worden. In de 50e minuut komt de spits alleen voor doelman Bjorn Huisman die fraai redding weet te brengen en daar bij licht geblesseerd raakt aan zijn gezicht. Na een blessurebehandeling kan de doelman weer verder. ZOB kan ook niet echt veel kansen creëren, maar komt in de 70e minuut toch op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Colin Coenderman komt tegen de lat, de terugspringende bal wordt door de attente spits Jerry Scholten, die pas 15 seconden terug was ingevallen, in het doel gewerkt. Met 10 man toont ZOB karakter en werklust en kan het nog gevaarlijk voor het doel van Zwaluwen 30 komen. In de 81e minuut wordt een corner van Nigel Schaasberg maar net naast gekopt door Mike van Koert, en een minuut later scoort Zwaluwen 30 maar deze goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Strafschop

Net toen het publiek tevreden was met het gelijke spel, leek dat toch verandering in te komen. Van dichtbij schiet een Zwaluwen-speler tegen de arm van een ZOB-speler aan die deze gewoon langs zijn lichaam had hangen. Tot verbazing van iedereen legde de leidsman de bal op de stip. De strafschop werd echter fraai gestopt door Bjorn Huisman, zodat er toch nog zoiets als gerechtigheid bestaat.

ZOB heeft met 10 man op inzet en karakter een verdiend punt behaald, en loopt toch weer een punt weg bij de onderste plaatsen. De invallers hebben het deze keer gedaan voor de ploeg van trainer Mohad Zaoudi, Jerry Scholten met waarschijnlijk het snelste doelpunt uit zijn carrière, en Bjorn Huisman door het stoppen van de penalty vlak voor tijd, en hij werd dan ook gekozen tot man off the match, en mocht na afloop, de visbon die beschikbaar is gesteld door Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend, in ontvangst nemen. Zaterdag moet de ploeg uit naar Argon, en hopelijk kan trainer Mohad Zaoudi dan over meer spelers beschikken