1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: RKAV Volendam nog één overwinning verwijderd van kampioenschap, SV Marken lijdt twintigste verliespartij

Zaterdag 1A: RKAV Volendam nog één overwinning verwijderd van kampioenschap, SV Marken lijdt twintigste verliespartijPURMEREND – Met nog twee wedstrijden te gaan heeft RKAV Volendam nog één overwinning nodig om officieus kampioen te worden. De ploeg van Sander Middelbeek staat na de 3-2 overwinning op Ter Werve met drie punten voor op directe belager ARC. De zaterdagploeg van de Volendammers heeft echter een veel beter doelsaldo (+42) dan ARC (+27). 

Archieffoto: SVmarken.nl

Komende zaterdag gaat Volendam op bezoek bij nummer negen Westlandia. Eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd won de ploeg uit het palingdorp met 5-1. Op papier een klus die geklaard kan worden, maar zo dichtbij de finish gaan er ook andere zaken meespelen zoals spanning, druk en een ploeg als Westlandia die niets meer te verliezen heeft.

Zaterdag pakte Volendam de volle buit al ging dit niet van harte. De gastheren kwamen al vroeg op een 1-0 voorsprong via Nick Tuijp en er leek niets aan de hand te zijn voor de mogelijk aankomende kampioen. Niets was minder waar. Ter Werve maakte na ruim 20 minuten spelen gelijk en een minuut na rust werd het zelfs 1-2.

Toen kwam het geluk van de kampioen naar boven drijven. Eerst werd een voorzet van Nick Tol leek een simpele prooi voor de Ter Werve-sluitpost, maar deze liet de bal los en belandde achter de doellijn: 2-2. Vlak voor tijd kreeg Volendam een penalty mee. Tol faalde, maar de arbiter zag dat er te vroeg werd ingelopen en liet de strafschop overnemen. Johan Keizer nam dit keer de verantwoordelijk en faalde niet: 3-2.

SV Marken

Marken blijft ook na 24 wedstrijden op 6 punten steken. De al gedegradeerde ploeg uit Marken verloor met 4-0 van XerxesDZS en probeert nog altijd de eer te redden.

Het is niet het seizoen van Marken, om zacht uit te drukken. Na 24 wedstrijden wist het pas één keer te winnen en speelde het drie keer gelijk. De overige twintig wedstrijden leverde nul punten op.