1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: RKAV Volendam keert na drie jaar terug in de hoofdklasse; kampioenschap een feit door winst op CSW

Zaterdag 1A: RKAV Volendam keert na drie jaar terug in de hoofdklasse; kampioenschap een feit door winst op CSWVOLENDAM – Een week eerder werd het al officieus kampioen, maar afgelopen zaterdag werd het officieel: RKAV Volendam is kampioen van de zaterdag eerste klasse A. Door een eenvoudige 5-2 overwinning pakte de ploeg van Sander Middelbeek de schaal op eigen veld. Een prestatie van formaat en kan zich na drie jaar weer opmaken voor de hoofdklasse. 

Foto’s: rkav-volendam.nl

Het kon niet meer fout gaan. De Volendammers stonden drie punten voor op ARC, maar had een veel beter doelsaldo. Het feestje was deels gevierd een week eerder na de overwinning op Westlandia (1-5, red.) maar de champagne bleef nog in de koelkast en de bloemen in het water.

Zaterdag barstte het feest los in de vissersdorp toen er gemakkelijk werd gewonnen van CSW. De ploeg van Middelbeek stond bij de theepauze al met 3-0 voor door twee doelpunten van Niels Springer en Nick Tol. Na de pauze werd de score al snel uitgebreid via een schitterende goal van Joey Tol en de vijfde via Niels Springer.

 

Volendam nam gas terug en CSW maakte er nog twee en bepaalde de eindstand op 5-2.

Na de festiviteiten op de club stap­ten de spe­lers en staf ’s avonds op een boot om ver­vol­gens fees­tend de ha­ven van Vo­len­dam bin­nen te va­ren. San­der Mid­del­beek was verkleed als sinterklaas; de beelden mogen niet ontbreken.