1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: RKAV Volendam is officieus kampioen na gemakkelijke overwinning op Westlandia, SV Marken nipt onderuit

Zaterdag 1A: RKAV Volendam is officieus kampioen na gemakkelijke overwinning op Westlandia, SV Marken nipt onderuitPURMEREND – Het is RKAV Volendam gelukt: na drie jaar afwezigheid keren de Volendammers terug in de hoofdklasse. Door een 1-5 overwinning op Westlandia is de zaterdagtak van Volendam officieus kampioen en stelt het promotie veilig.

Foto: RKAV Volendam instagram

De ploeg van Sander Middelbeek laat door de driepunter SRC achter zich, dat eveneens won. Maar met drie punten voorsprong en een beter doelsaldo (Volendam +46 en SRC +29) staat de ploeg van Sander Middelbeek uiteindelijk met de schaal. Het was alweer de negentiende overwinning van Volendam en staat daarmee op een puntentotaal van 59 punten. Een indrukwekkend goed seizoen.

RKAV Volendam speelde van 2008 tot 2015 onafgebroken in de Hoofdklasse. Dat veranderde toen het laatste eindigde in het seizoen 2014/2015. Na drie jaar (tiende plaats, tweede plaats) is het dus kampioen en mag het zich met een aantal goede versterkingen richten op komend seizoen.

Volgende week eindigt RKAV Volendam het seizoen met een thuiswedstrijd tegen de nummrer zeven CSW. De doelpunten van afgelopen zaterdag kwamen af van Nick Tuyp, Niels Joren, Niels Springer, Nick Pier en Joey Tol.

SV Marken

Met slechts één overwinning, één gelijkspel en 21 verliespartijen is de finishlijn eindelijk in zicht. Volgende week eindigt de ploeg met een thuiswedstrijd tegen Breukelen en kan zomaar op vier punten eindigen in dit troosteloze seizoen.

CSW kwam al snel op een 1-0 voorsprong, maar Leon Schipper was degene die al direct daarna de gelijkmaker wist te maken. Om het seizoen op te sommen werd pas in de slotfase de 2-1 gemaakt waardoor Marken alsnog met lege handen stond.

Daar waar alleen tegen Westlandia werd gewonnen en tegen Sportlust ’46 een punt pakte is het snakken naar het einde voor Marken.  Thijs Schipper begon het seizoen als hoofdtrainer van Marken, maar door de slechte prestaties uit elkaar ging was het Patrick Onsia die als interim-manager de taken overnam. De nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen in de zaterdag tweede klasse is wel al bekend: Ronald Dooijeweerd. De huidig trainer van Zaanlandia (zondag) gaat deze job combineren met het coachen van de ploeg op het schiereiland.