1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: Marken houdt het lang spannend maar verliest uiteindelijk ruim van FC Aalsmeer

Zaterdag 1A: Marken houdt het lang spannend maar verliest uiteindelijk ruim van FC AalsmeerMARKEN – Ook na de zesde speelronde moet Marken-trainer Tijs Schipper nog altijd wachten op de eerste volle buit. Zaterdag bleek FC Aalsmeer met 1-4 te sterk waardoor het gat met de bovenste ploegen nu groter wordt. 

Bron: svmarken.nl

Marken startte met dezelfde opstelling als vorige week. Dat betekent dat Stephan Plat en Ramon Visser centraal in de verdediging stonden, rechtsback Erik Teerhuis en Calvin den Boer linksback. Het middenveld bestond uit Tijs Klaver, Sebastiaan Peereboom en Leon Schipper. De aanval bestond uit het inmiddels vaste trio Thierry Schilder, Jeffrey Veerman en Kevin Giele.

Er stond een behoorlijke hinderlijke harde wind die iets schuin over het veld ging en Marken deze eerst iets tegen had. De begin fase was rommelig, nerveus en veel balverlies al was wel de eerste dreiging van Marken in de 9de minuut met een afstandsschot van Kevin Giele. Hierna nam FC Aalsmeer het heft in handen en voerde de druk op het Marker doel op wat resulteerde in een aantal corners achter elkaar.

Precies na een halfuur spelen kwam FC Aalsmeer met een snelle uitval over de rechterkant met een diagonaal schot in de verre hoek op een 0-1 voorsprong door Barry Kramer. De fase hierna toonde FC Aalsmeer zijn klasse en was duidelijk de bovenliggende partij zonder dat daar echte uitgespeelde kansen of mogelijkheden uit werden gecreëerd. De slotfase van het eerste bedrijf was voor de thuisploeg met een aantal goede scoringsmogelijkheden.

Strafschop Marken

In de 43e ging de bal op de stip bij FC Aalsmeer wegens een handsbal binnen het zestienmeter gebied. De taak van het penalty nemen rust op dit moment op de schouders van Thierry Schilder. Helaas nam hij de penalty niet hard en zuiver genoeg om de keeper te verrassen die bovendien de juiste hoek koos.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers voor het tweede bedrijf in een wedstrijd die nog volledig open lag en was wel duidelijk geworden dat de gasten over een sterkere ploeg beschikte. Al snel waren zij met een diepe bal zeer dreigend die door Robert Schouten uitstekend werd gestopt. Kort na deze actie was het de beurt weer aan de thuisploeg toen Thierry Schilder de bal net naast tikte. De wedstrijd golfde over en weer met mogelijkheden om de score op te voeren.

Rond de 65ste minuut was Marken zeer dichtbij de gelijkmaker toen Stephan Plat de bal over de uit zijn doel gekomen keeper lobde maar net naast ging. De lichten gingen aan en de sfeer op en rond het veld inclusief de spanning rond het veld nam steeds meer toe. Toch was het Aalsmeer dat in de 69ste minuut op een 0-2 voorsprong kwam. Twee minuten later lag de aansluitingsgoal, 1-2, in het net, een korte corner van Kevin Giele werd door Ramon Visser met een boog in de kruising bij de tweede paal gelobd.

De trainer van de thuisploeg bracht kort hierna een dubbele wissel in het veld. Marken leverde hierna weer veel strijd en ging minimaal voor een gelijkspel en die hing ook een beetje in de lucht. Door matig verdedigen maar met een snelle en prima aanval werd in de 83ste minuut de 1-3 met een diagonaal  schot op het scorebord gezet, opnieuw door Kraemer. Luttele seconden hiervoor redde doelman van der Wiel schitterend op een kopbal van Burggraaf. Waar het net zo makkelijk 2-2 had kunnen staan stond het dus 1-3.

In de 87ste minuut werd het ook nog 1-4 uit een voorzet vanaf de rechterkant die simpel werd binnen geschoten, weer door Kraemer.