1e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 1A: Degradatiekraker tussen SV Marken en Vitesse Delft levert geen winnaar op

Zaterdag 1A: Degradatiekraker tussen SV Marken en Vitesse Delft levert geen winnaar opMARKEN – In de degradatietopper tussen SV Marken en Vitesse Delft moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt. De rode lantaarndrager uit Marken en het andere team uit Delft kwamen niet verder dan 2-2, waar beide ploegen niets aan hebben. 

Bron: svmarken.nl

Met exact dezelfde opstelling als afgelopen dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen HBOK (6-0 winst) werd er om even over half drie onder regenachtige omstandigheden afgetrapt. De tegenstander van vandaag was een oud bekende uit de jaren negentig in de hoofdklasse Vitesse Delft dat met twee punten meer net boven Marken stond op de ranglijst. In de achtste speelronde kan je dus al spreken over een degradatieduel maar liever over een ‘zespuntenwedstrijd’.

Marken startte zoals al gememoreerd met dezelfde opstelling dus wat behoudend en een niet te aanvallend. Toch kreeg Marken in de beginfase al snel twee mogelijkheden uit een afstandsschot van Calvin den Boer en een schot uit een korte corner van Ramon Visser. Rond de tiende minuut was het de beurt aan de gasten met een prima voorzet vanaf de rechterkant, maar met niemand voor de goal om dit af te ronden.

Verrassende voorsprong

De wedstrijd ging gelijk op met mogelijkheden over en weer en het kijken meer dan waard, inclusief de nodige spanning. In de 17de minuut kwam Vitesse Delft toch wel wat verrassend op een 0-1 voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant ging via het hoofd van een Marken verdediger ongelukkig het eigen doel in.  Binnen twee minuten werd de stand alweer gelijkgetrokken 1-1. Een diepe bal van Leon Schipper werd door Kevin Giele vanaf de rechterkant voor het doel geslingerd die door Jeffrey Veerman in tweede instantie bij de tweede paal tegen de touwen werd gekopt.

Inmiddels was het steeds harder gaan regenen, maar doordat er  vrijwel geen wind stond werd  het spel niet echt beïnvloed. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Kevin Giele een zeer goede mogelijkheid uit weer een diepe pas van Leon Schipper om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Er ontwikkelde een open partij voetbal waarin de gasten de aanval probeerden te zoeken en de thuisploeg dit met georganiseerd voetbal prima opving.

In de slotfase was Marken tot twee keer toe dichtbij een (verdiende) voorsprong, eerste ging een schot van Jeffrey Veerman uit een prima aanval maar net voorlangs en kopte Kevin Giele uit een voorzet van Jeffrey Veerman maar net naast. Al met al een prima eerste helft, zeker geen degradatie voetbal, met kansen en mogelijkheden over en weer.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf om een goed voetballend vervolg te geven aan de eerste helft. De eerste mogelijkheid was al snel voor Marken toen een schot van Jeffrey Veerman naast ging.

Wel of geen buitenspel?

Rond de 65ste minuut eerst een mogelijkheid voor Vitesse Delft dat werd beantwoord met de schot van Veerman. Marken zat niet meer zo goed in de wedstrijd als voor de thee en speelde erg onrustig. Een goal hing dan ook een beetje in de lucht in die viel ook in de 69ste minuut. Een aanval over de rechterkant werd uit een vermeende buitenspel positie, de assistent van Marken had de vlag in de lucht, binnen getikt 1-2 door Roland Kranendonk, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal niet over.

Vanwege de regenachtige weersomstandigheden werden de lampen ontstoken om het spel nog goed te kunnen volgen. In de slotfase van de officiële speeltijd waren er mogelijkheden over en weer en Vitesse Delft zelfs alleen op de keeper afstormde. In de eerste minuut van de blessuretijd tikte de ingevallen Jan Pieter van der Vis de verdiende 2-2 in het doel.