3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag SV Beemster verrast en neemt afscheid van trainer Klaas Lamberts: “Geen draagvlak en vertrouwen tussen club en trainer”

SV Beemster verrast en neemt afscheid van trainer Klaas Lamberts: “Geen draagvlak en vertrouwen tussen club en trainer”MIDDENBEEMSTER – Ondanks dat trainer Klaas Lamberts geschiedenis schreef met SV Beemster scheiden de wegen tussen beide partijen. Dat bevestigt de club tegenover Voetbal Waterland. In een statement van de club laat het bestuur weten dat er geen draagvlak en vertrouwen meer is tussen de club, spelersgroep en de trainer. De directie heeft daarom besloten om het contract van Lamberts niet te verlengen.

Nog geen twee weken geleden schreef SV Beemster geschiedenis door kampioen te worden in de zondag derde klasse B. Een unieke prestatie van de club, ploeg en trainer Klaas Lamberts. Toch blijkt het geen gelukkig huwelijk te zijn, want Lamberts kreeg maandagavond van de clubleiding te horen dat zijn contract niet wordt verlengd.

“Er is geen draagvlak en vertrouwen tussen de spelersgroep en de trainer om volgend seizoen op dezelfde voet door te gaan”, aldus de clubleiding. “Wij hebben dan ook samen met de spelersgroep besloten om een ander weg in te slaan en opzoek te gaan naar een nieuwe coach.”

Lamberts was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Beemsterlingen en stond aan het eind van de rit met de schaal in zijn handen.

Bakker: “Wij willen ons graag handhaven in de tweede klasse, ook al zal dat een enorm zware opgave worden. Wij zijn de FC Emmen en Fortuna Sittard van de Eredivisie, die ook alle zeilen bij moeten bijzetten om erin te blijven. Dan moeten wel alle gezichten dezelfde kant op staan.”

De club uit de Middenbeemster is de zoektocht geopend naar een opvolger. “We zijn opzoek naar een nieuwe coach die een gretige groep spelers wil gaan coachen samen met een team aan begeleiders en trainers.”