Stroo: “Ik sta open voor een vertrek”

PURMEREND – Doordat Assendelft dit seizoen simpelweg ongenaakbaar was en met slechts twee verliespartijen kampioen werd, eindigde IVV als tweede in de zondag derde klasse. Toch mogen de Landsmeerders nog altijd hopen op promotie naar de tweede klasse. Met een 1-2 overwinning op Den Helder is een eerste stap gezet. Mede door topscorer Enzo Stroo is de ploeg van Adri Looijen zo ver gekomen. Maar of de pas 18-jarige spits ook volgend seizoen in het IVV-shirt te bewonderen is, is nog maar de vraag. 

Aankomende zondag speelt IVV de return op eigen terrein tegen Den Helder. Stroo merkt dat er veel vertrouwen heerst in de ploeg. “We hebben heel hard geknokt met ze alle om er winst uit te halen”, klinkt Stroo tegenover Voetbal Waterland. “Het is altijd fijn om de eerste wedstrijd te winnen en dat geeft het team altijd wel een beetje zelfvertrouwen.”

“De nacompetitie is altijd wel spannend, want de tegenstanders zijn niet gemakkelijk te verslaan. Ik hoop zeker dat we het gaan redden en ik denk dat we wel een goeie kans maken.”

Vertrouwen

De spits is pas 18 jaar, maar speelt elke wedstrijd in de punt van de aanval. Toen hij vijf jaar was begon hij met voetballen bij de club uit Landsmeer en elf jaar later mocht hij al op 16-jarige leeftijd voor het eerst mee met het vlaggenschip. Zijn specialisme is inmiddels duidelijk, want als je dit seizoen in de derde klasse er 35(!) in schiet, ben je met recht een groot talent. Volgens Stroo speelt zijn coach Looijen daar een grote rol in. “Ik merk wel dat ik veel vertrouwen krijg van iedereen. Ik heb genoeg wedstrijden gehad dat ik niet goed speelde en dan ook niet scoorde, maar doordat Adri me steunde deze sommige momenten kwam ik er weer bovenop.”

Na het gelijkspel tegen Assendelft, hebben we het simpelweg laten schieten

 

 

 

De gemakkelijk scorende spits kon geen verandering brengen in het feit dat Assendelft kampioen werd. Want aan het doelsaldo kan het niet liggen: 83 doelpunten voor. De onderlinge confrontaties met directe concurrent uit Assendelft werd slechts één punt gehaald en vooral op het eind werd er veel puntverlies geleden. “Ik denk dat als we die thuiswedstrijd tegen Assendelft hadden gewonnen, dat we daarna ook niet drie keer op rij hadden verloren. Vanaf dat moment hebben we het simpelweg laten schieten. Na de winterstop kregen we een reeks wedstrijden waaruit we te weinig punten hebben gehaald en dan geef je de koploper de kans. Er had zeker meer ingezeten dit seizoen.”

Mogelijk vertrek

Bij een mogelijk promotie naar de tweede klasse komt IVV een oude bekende tegen (FC Purmerend) en nog een bekende club uit de regio (Purmersteijn). “Of het me leuk lijkt om tegen hun te spelen? Ja, zeker weten. FC Purmerend is een sterke ploeg en promoveerde vorig jaar ook niet zomaar. Het is dan wel weer leuk om bij hun in de competitie te komen. En over Purmersteijn durf ik niks te zeggen. Ik heb alleen in de jeugd tegen ze gespeeld.”

Als je er 35 keer het net weet te vinden in één seizoen, is het logisch dat er kapers op de kust zijn. Stroo bevestigt dat er genoeg interesse is in hem. “Ik ben nog maar achttien jaar en het is natuurlijk super om dan al topscorer geweest te zijn. Het klopt dat er interesse is. Maar of ik vertrek volgend seizoen, weet ik nog niet. Ik sta open om weg te gaan, maar om tweede klasse te spelen met IVV lijkt me ook top.”

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin

Goeie voetballer doet me een beetje denken aan Cruijff in zijn jonge jaren.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com