4C,4e klasse,Slider,Speler van de week,Zondag Speler van de week van speelronde 6: Menno Meijland van SV De Rijp

Speler van de week van speelronde 6: Menno Meijland van SV De Rijp PURMEREND – Iedere week kiest Voetbal Waterland een speler van de week. Samen met de speler blikken we terug op zijn perfecte wedstrijd én blikken we vooruit. In de zesde week doen wij dat met Menno Meijland van SV De Rijp.

Foto’s: Leo Borst

Menno is 27 jaar en keerde dit seizoen terug bij zijn jeugdliefde. De middenvelder begon bij De Rijp en verliet de club in de B-junioren voor AFC ’34. Daar speelde hij tot aan de senioren voor 11 jaar lang.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Graftdijk (1-4 winst) in speelronde 6?

“Daar kijk ik positief op terug. Natuurlijk vanwege het behalen van de overwinning en het was mijn eerste derby wedstrijd tegen graftdijk. Hierbij gaat het altijd wel ergens om. Verder heb ik prima gespeeld en was ik beslissend waardoor ik lekker heb gespeeld. Ons team is op alle vlakken een stuk verder dan graftdijk.”

Je was de grote uitblinker. Hoe komt het dat het zo goed ging? Ben je je nieuwe club al goed gewend?

“Ik denk omdat ik in de eerste helft beslissend was door middel van een penalty te creëren en de assist gaf op de 2-0 vlak voor rust. Verder hoop ik altijd aanvallend gezien iets te creëren zodat we tot kansen komen, de rust proberen te houden op het middenveld en steekballen te geven.”

“Ik ben mijn nieuwe club wel goed gewend inmiddels. Ik heb in de voorbereiding een aantal leuke wedstrijden gespeeld. De eerste twee competitie wedstrijden verliepen nog een beetje stroef. En tegen Egmondia kwam mijn spel weer wat naar voren.”

Wat zijn jouw verwachtingen van dit seizoen?

“Mijn verwachtingen van dit seizoen is kampioen worden. En we moeten sowieso een periode binnenhalen zodat we het eventueel ook via de nacompetitie kunnen promoveren. Ik denk dat het zeker haalbaar is, aangezien we dit seizoen nog ongeslagen zijn. Verder hoop ik zelf belangrijk te kunnen zijn voor mijn team en af en toe een doelpunten mee te kunnen pakken.”

Kan je wat meer over je voetbalverleden vertellen?

“Ik ben begonnen bij SV De Rijp. Toen ben ik als tweedejaars B-junior naar AFC’34 gegaan om daar uiteindelijk elf seizoenen lang voor AFC’34 te spelen.”

Menno1

“Kampioen in de B1 en A1 geworden. Vervolgens 8 jaar lang in de selectie gevoetbald. Twee keer gepromoveerd naar de hoofdklasse en twee keer gedegradeerd naar de eerste klasse. Ik heb een super leuke tijd gehad en super veel geleerd.”

“Dit seizoen koos ik ervoor om terug te komen, omdat ik het zat was om die lange afstand te reizen (en daarnaast ook te werken) en dat er een redelijk aantal leeftijdgenoten bij AFC ’34 ook weggingen of gingen stoppen. Nu weer terug op het oude nest.”

Waar eindigt De Rijp dit seizoen?

“Ik denk dat we bovenin mee draaien en als het aan mij ligt worden we kampioen. Ik hoop zelf met mijn inbreng mijn team beter te maken en de jongelui iets te kunnen leren. Ik hoop nog vaker beslissend te kunnen zijn voor mijn team.”