2A,2e klasse,Blik vooruit,Nieuws,Seizoen,Slider,Zaterdag Robin Schaaf en Donny Reugebrink keren terug bij Monnickendam: “Ik had heimwee”

Robin Schaaf en Donny Reugebrink keren terug bij Monnickendam: “Ik had heimwee”PURMEREND – Oude liefde roest niet. Dat blijkt maar weer, want Robin Schaaf (25) en Donny Reugebrink (23) keren volgend seizoen terug bij hun oude club: VV Monnickendam. De twee aanvallers keren na 2 seizoenen terug in het groen-witte shirt. 

Door: Voetbal Waterland | Foto: EyeCity Fotografie

‘Oost west, …’, met een foto van hem in het Monnickendam-shirt. Zo kondigde Robin Schaaf zijn terugkeer aan bij zijn club op Instagram. De aanvaller verruilde Monnickendam twee seizoenen geleden in voor Hollandia en vertrok een jaar later naar HBOK.

De avonturen in Hoorn en Zunderdorp verliepen niet zoals hij had verwacht en kiest daarom voor een terugkeer bij zijn jeugdliefde in Monnickendam. De promotie van de club heeft hem dat laatste duwtje in de rug gegeven.

“Ik heb het afgelopen seizoen niet erg naar me zin gehad bij HBOK. Me plezier is daardoor een beetje verdwenen. En merkte toch wel dat ik wat heimwee had naar Monnickendam.”

“De laatste jaren hebben er veel positieve veranderingen plaatsgevonden bij Monnickendam en er staat een mooie groep die zeker 2de klasse waardig is. Ik heb nog samen met Ab Persijn gespeeld en weet hoe hij zijn enthousiasme kan doorgeven aan de groep. Dus volgend jaar gaat het een mooi seizoen worden!”.

Donny Reugebrink 

Na een avontuur bij Jong Go Ahead Eagles en OFC keert ook Donny Reugebrink terug bij Monnickendam. De vleugelspeler was van grote waarde voor zijn ploeg twee seizoenen geleden. In samenwerking met Schaaf was het duo goed voor veel doelpunten. Ook voormalig eredivisionist merkte dit op en pikte hem op. Tot een grote doorbraak kwam het echter niet.

“Ik heb bij Go Ahead de pech gehad dat er een trainerswissel plaats vond”, vertelt Reugebrink tegenover Voetbal Waterland. “Het ging heel erg goed en was de aanvoerder van het tweede elftal. Ik speelde alles, trainde de hele eerste seizoenshelft mee met het eerste en ging mee op trainingskamp. Na de winterstop ging de trainer weg en had ik veel pech. Na het seizoen heb ik allerlei gesprekken gevoerd, maar niemand had het geld voor een goed salaris dus kwam ik nergens mee uit. Toen kwam ik bij OFC terecht maar was me spelerspas te laat ingeleverd, dus had ik wederom veel pech.”

“Nu ben ik samen met een hele goede vriend van me bezig met een eigen bedrijf en daar zijn we heel druk mee. Hierdoor heb ik niet de tijd om in de 2e divisie vier keer te gaan trainen (ik kon naar meerdere 2e/3e divisie clubs).”

“Samir Moustafa, een goede vriend van mij, en ik hebben toen ik wegging bij Monnickendam afgesproken dat als ik weer lager zou gaan spelen we weer samen zouden voetballen. Toen kwam Monnickendam weer ter sprake en hebben we een gesprek gehad met Ab persijn en dat klonk meteen goed. Gelukkig zijn ze wel naar de 2e klasse gepromoveerd.”

“We kunnen hoge ogen gooien in de 2e klasse, maar alleen als iedereen echt wil en daar gaan we alles aan doen. Ik heb veel geleerd en ben een ander persoon/voetballer geworden en weet wat er nodig is om goed te presteren. Dat wil ik ook overbrengen op die jongens.”

Naast Reugebrink zal ook Samir Moustafa en Arno Boes (beiden SV Marken, red.) overkomen. Deze kwaliteitsinjectie zal de club goed doen, vooral in de tweede klasse.

Met Reugebrink, Schaaf en mogelijk topscorer Tom Pruim (31 doelpunten) kan het een dodelijk aanvalslinie vormen.