3B,3e klasse,Nieuws,Slider,Zondag RKAV Volendam verliest weer en is hekkensluiter, IVV niet opgewassen tegen WSV ’30

PURMEREND – Het is RKAV Volendam Zondag wederom niet gelukt een punt te pakken. Na drie verloren competitiewedstrijden was Kolping Boys afgelopen zondag met 1-3 te sterk. Opvallend was dat de Volendammers de wedstrijd op eigen terrein met acht man eindigden.

Na verliespartijen tegen Fortuna Wormerveer, IVV en WSV ’30 was het tijd om de eerste punten van het seizoen te halen. In Volendam was het de thuisploeg die binnen een kwartier op voorsprong kwam. Tom Kwakman benutte een penalty. De ploeg van Ronald Dooijeweerd leek met een voorsprong te gaan rusten, maar de bezoekers uit Alkmaar kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte.

Tien minuten na de theepauze werd Simon Veerman met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Veerman was te laat in een duel, zo oordeelde de scheidsrechter. Niet veel later was het Nick Water die eveneens vroegtijdig het veld moest verlaten, waardoor de Volendammers met negen man op het veld stonden.

Bij een 1-1 gelijkspel kreeg Nick Tol ook nog eens zijn tweede gele kaart te zien na een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De penalty die daarop volgde werd benut door Kolping Boys en leek Volendam voor een onmogelijke opdracht te staan. Ondanks de ruime meerderheid was het Volendam die de aanval zocht. Rene Kras kreeg een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar liet dat na. In de slotfase gooide WSV het duel op slot en maakte de 1-3.

Volendam is nu hekkensluiter in de derde klasse B met geen enkel punt. En volgende week staat de nummer twee van de competitie op het programma: De Meteoor.

IVV

Na drie wedstrijden ongeslagen te zijn heeft IVV afgelopen zondag voor het eerst verloren. De ploeg van Adri Looijen verloor op eigen terrein met 1-2 van WSV ’30.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon dat niet in de score uitdrukken. Na de rust kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Het was Enzo Stroo die via een penalty zijn ploeg op gelijke hoogte kon zetten via een strafschop. Maar de clubtopscorer van afgelopen seizoen faalde vanaf elf meter. De bezoekers zette niet veel later de wedstrijd in het slot door de 0-2 te maken. Davey de Haze deed nog iets terug, maar dat was te laat: 1-2.

De ploeg uit Landsmeer staat vijfde met slechts drie punten achter op de nummer één Kolping Boys.