NACOMPETITIE: ZOB voorkomt genadeklap CSW en mag blijven hopen, EVC moet alle zeilen bijzetten

PURMEREND – De goal van Dennis Brouwer zo’n 5 minuten voor tijd zorgt voor de verkeerde afspiegeling in de verhouding op het veld, maar daar maalt niemand om bij ZOB. De ploeg van Mohad Zaoudi verloor met 1-2 en mag zich daarmee in de handen knijpen. 

De deceptie bij ZOB was enorm toen in de eindsprint richting het kampioenschap alles verloren ging. Natuurlijk hadden de Zuidoostbeemsterlingen al een periodetitel op zak, maar lange tijd bezette het de koppositie in 2A. Door een aantal schoonheidsfoutjes en onnodige verliespartijen moest het uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek.

BOL en WV-HEDW eindigden uiteindelijk beide met evenveel punten op de eerste plaats, waardoor er een beslissingswedstrijd aan te pas moest komen. In een bloedstollende wedstrijd was het WV-HEDW die in de verlenging de 1-2 maakte bij EVC (op neutraal gebied, red.) en zij dus kampioen van 2A werden.

ZOB trad zaterdag gehavend aan tegen CSW uit de eerste klasse en tegen degradatie strijd. Zonder Gino Soolsma, Mike van Koert, Marko Pals, Roy Klop en Rudo Hidden die allen ontbraken wegens uiteenlopende redenen. Dat Dennis Brouwer (normaliter aanvaller, red.) dan centraal achterin moest spelen was tekenend. De speler waren niet gewend aan deze ongewone samenstelling en moesten het opboksen tegen een gemotiveerd CSW.

Mike Cornelissen zette zijn ploeg tien minuten voor de pauze op een 0-1 voorsprong, al was dat een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. De bezoekers kregen een handje vol kansen, maar het vizier stond niet op scherp.

In het tweede bedrijf verdubbelden de bezoekers de score door een doelpunt van Oscar Leune: 0-2. CSW bleef doorgaan met de aanval zoeken, maar verder dan 2 doelpunten kwam het niet. Sterker nog, Dennis Brouwer was degene die de 1-2 op het scorebord zette en zijn ploeg voor volgende week zaterdag levend hield.

In de return zal het wel zonder clubtopscorer Kevin Grent moeten. Hij pakte geel waardoor de spits er niet bij is wegens een schorsing. Rudo Hidden en Gino Soolsma keren dan wel weer teurg. Iets met een slok op een borrel.


EVC

De eerste wedstrijd in de strijd op degradatie voor EVC is er één om snel te vergeten. Een zeer matig EVC liet zich op alle fronten de Edammer kaas van het brood eten en verloor zeer terecht met 3-1.

De hoop is nu gevestigd op de thuiswedstrijd van komende zaterdag. Weet EVC haar normale spel te spelen, maakt het een grote kans om de achterstand weg te werken.

Nadat de ploeg voor rust al tegen een 2-0 achterstand aankeek, werd de stand in de tweede helft verder uitgebreid naar 3-0. Jeffrey Schilder zorgde vanaf de strafschopstip dat de thuiswedstrijd nog erg spannend kan worden: 3-1.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com