NACOMPETITIE: SV Beemster verliest eerste slag tegen Spartanen en zal vol op de aanval moeten

MIDDENBEEMSTER – Daar waar Spartanen afgelopen donderdag haar kampioenswedstrijd verloor van Texel met 0-2, wist het Beemster wel te verslaan. Zondag in de Middenbeemster was SV Beemster niet opgewassen tegen het volwassen spel van Spartanen en verloor het met 1-3. 

Daar waar velen een mentaal en vermoeid Spartanen verwachtte, kwam Spartanen juist het tegenovergestelde op het veld. De ploeg zag er fit uit en liet bij vlagen goed voetbal zien. Zelfs op het stroeve veld van SV Beemster.

Voor de ploeg van Johan Rutz was dit de kers op een heerlijke taart. Want derde worden in de zondag derde klasse A is een prestatie opzich. Nooit eerder eindigde de ploeg in haar 90-jarige geschiedenis zo hoog in het amateurvoetbal. Rutz en zijn mannen kunnen dit seizoen een gouden randje geven door te promoveren naar de tweede klasse. Dan zal het een 1-3 achterstand goed moeten maken komende zondag.

In de afgelopen twee seizoenen mocht Beemster haar seizoen al verlengen. Al streden de Blauwe Reigers destijds om degradatie en met succes. Dit seizoen verlengde de ploeg haar seizoen wederom, maar nu met een fijner gevoel dan de voorgaande jaren. Zo werden er vorig jaar 25 punten gehaald in 26 wedstrijden en in het jaar daarvoor 28. Dit seizoen pakte het 45 punten(!) in evenveel wedstrijden.

Het geheime recept van de Beemsterlingen is vrij simpel: een hecht team. Zonder echte grote uitblinkers presteert Beemster het om dit seizoen constant te spelen met soms een uitglijder. Een aantal sterkhouders zijn daarin natuurlijk erg belangrijk zoals clubtopscorer Frank Pieters, Thijs Jansen, spelmaker Jurg Schouten en Arno Helder. Maar ook de jongelingen hebben laten zien een toegevoegde waarde te kunnen zijn in de naam van Nikki Molenaar, Lorenzo Rijmers, Sonny Hillebrand en Daan Döderlein.

Zondag was duidelijk dat Beemster het zwaar had tegen een potentiële tweedeklasser. Spartanen speelde sterk en gaf weinig weg achterin. Met veel combinatiespel maakten de gastheren het spel, maar tot grote kansen leidden dit niet.

Wel kwam het tien minuten voor de pauze op een 0-1 voorsprong door een schot uit de tweede lijn: 0-1. Even daarvoor werd Pieters onderuit gehaald, wat bestraft werd met geel, wat rood had moeten zijn (doorgebroken speler). Deze vrije trap werd door Max Engelgeer hoog over geschoten.

Na de pauze paste Rutz twee wissels toe en wist dat het anders moest wil het nog terugkomen in de wedstrijd. Toch ging dit al snel fout. Op bijna identieke wijze kwam Spartanen op 0-2 door een schot in de verre hoek. Toen Rick Aussems uit een vrije trap de 1-2 raak kopte was de hoop teruggekeerd. Beemster leek de controle over de wedstrijd terug te hebben, maar juist op dat moment besloot de arbiter rood uit te delen aan Rijmers. De aanvaller wilde hard uithalen op doel, maar een Spartaan was eerder bij de bal waardoor hij hem raakte in plaats van de bal. De scheidsrechter oordeelde dit als een bewuste charge.

Spartanen profiteerde van de ruimtes die ontstonden en maakte de 1-3 uit een snelle counter. Keeper Pascal Fokkema redde een aantal keer fraai, waardoor het ‘maar’ 1-3 bleef.

De Beemsterlingen zullen alle zeilen moeten bijzetten wil het nog kans maken op promotie naar de tweede klasse. Dat zal dan wel zonder Lorenzo Rijmers moeten doen wegens een schorsing.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com