5B,5e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Nacompetitie: Purmerland wint gemakkelijk en keert na drie seizoenen terug in vierde klasse

Nacompetitie: Purmerland wint gemakkelijk en keert na drie seizoenen terug in vierde klassePURMERLAND – Feest, en terecht! Want Purmerland gaat zich vanaf volgend seizoen weer in de zondag vierde klasse melden. De ploeg van Enrico Schouten won overtuigend van het al gepromoveerde VESDO: 5-0. 

Met dank aan: Gerry Bosschieter

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat Purmerland aan een gelijkspel genoeg zou hebben om te promoveren naar de 4e klasse. Uit 3 poules van elk 3 teams zouden 7 ploegen promoveren of handhaven.

De wedstrijd begon slordig aan beide kanten maar al snel werd duidelijk dat er voor Purmerland meer op het spel stond dan VESDO. Zij waren immers al gepromoveerd.

In de loop van de eerste helft trok Purmerland het spel naar zich toe en liet zien duidelijk de betere ploeg te zijn. Op wat hele kleine speldenprikjes na, hoefde de defensie van Purmerland, aangevoerd door aanvoerder Sander Kokmeijer (zondag een rustpunt in balbezit), nauwelijks in te grijpen. Rust 2-0.

Purmerlandgoudhaantjes

Na rust hetzelfde spelbeeld, VESDO hoefde niet meer en Purmerland was de veel betere partij. Na een uur spelen stond er een tussenstand van 4-0 op het bord en leek het even alsof beide ploegen het welletjes vonden. Echter waren er een aantal spelers bij Purmerland die nog niet gescoord hadden en hier nadrukkelijk naar op zoek waren. Marc Buijs had immers al 4 assists achter zijn naam en de nummer 10 van Purmerland, Richard de Balbiaan wilde zijn goede wedstrijd bekronen met een doelpunt. Uiteindelijk lukte dit alleen voor De Balbiaan, die na goed doorgaan zijn wedstrijd bekroonde met een doelpunt en die op Cristiano Ronaldo achtige wijze vierde.

Eindstand 5-0, Purmerland blij, VESDO blij en het bestuur van Purmerland blij. Want met een aantal derby’s volgend jaar zullen de kantine inkomsten een boost krijgen.