2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Marken doet oud-trainer Charles Loots en Castricum pijn; Monnickendam revancheert zich tegen AFC

MARKEN – SV Marken heeft ook haar tweede competitiewedstrijd met winst afgesloten. Op het schiereiland was de ploeg van Martin Boes met 3-1 te sterk voor FC Castricum, dat onder leiding staat van de voormalig Marken-trainer Charles Loots.

Met dank aan: Aris Uithuisje | Foto: www.svmarken.nl – Aanvoerder Patrick Leeflang werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet

Op een zonovergoten sportcomplex begon de eerste thuiswedstrijd van Marken met een ‘inhuldiging’ van good-old Patrick Leeflang. Vanwege zijn veertigste verjaardag en nog steeds actief voetballer had de selectie bedacht dit met een shirtje met rugnummer 40 onder de aandacht te brengen.

De wedstrijd begon zeer onstuimig want in de derde minuut werd er al een vrije trap net buiten de zestien toegekend aan de thuisclub. Peter Bakker nam dit klusje voor zijn rekening en schoot de 1-0 onberispelijk tegen de touwen. Een bliksemstart voor de gastheren.

Binnen tien minuten spelen leek de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te worden gegooid, maar de schitterende kopbal van Bakker werd wegens buitenspel afgekeurd. Marken was de bovenliggende partij in de beginfase. Nadat Bakker een schot ver over zag gaan en een prima aanval maar net naast ging was het in de 22ste minuut wel raak. Een prima steekpass van Sebastiaan Peereboom werd door René Commandeur met een lob tegen de touwen gewerkt: 2-0. In de slotfase van het eerste bedrijf liet Marken de teugels wat vieren en kwam Castricum meer in de wedstrijd. Dit resulteerde vijf minuten voor de rustpauze in een penalty, doordat Leeflang de bal ongelukkig tegen de hand kreeg. De strafschop werd feilloos werd benut en de stand op 2-1 bracht. Voor de thee kregen beide ploegen nog mogelijkheden maar in de stand kwam geen verandering meer.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en was direct dreigend voor de goal van Castricum. Maar het waren de gasten uit Castricum die sterker aan het tweede bedrijf begonnen. Het probeerde Marken onder druk te zetten en uit dat veldoverwicht kwamen zelfs een aantal mogelijkheden. Na een uur spelen waren zij het dichtstbij de gelijkmaker toen Robert Schouten de bal niet klemvast had, maar de rebound werd naast geschoten.

Toch kregen de gasten uit Castricum in deze fase geen echte uitgespeelde kansen al was de dreiging wel steeds aanwezig. Nadat eerst nog een afstandsschot van Marken uit de goal werd getikt was Castricum in de 89ste minuut wel erg dichtbij de gelijkmaker. Het schot uit de draai van zeer dichtbij ging naast en over de goal. Pas in de blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist. Het schot van Bakker uit een assist van Arno Boes bepaalde in de 91ste minuut de eindstand op 3-1.

Door deze overwinning en die van AMVJ bij BOL (1-4) staat er volgende week meteen een heuse topper op het programma in Amstelveen. Want dan nemen de beide koplopers het tegen elkaar op.

Monnickendam

Het is Monnickendam gelukt om zich te revancheren van de oorwassing van een week eerder tegen WV-HEDW (1-5). De ploeg van Jeroen Kroes was op bezoek bij AFC in Amsterdam met 0-2 te sterk. De grote man aan de kant van de Monnickendammers was Robin Schaaf. De aanvaller scoorde de beide doelpunten.

Na een half uur spelen brak Schaaf de ban door een penalty te benutten. De beide ploegen zochten de thee op met dezelfde tussenstand. Toen Schaaf na een uur spelen de stand verdubbelde was de wedstrijd gespeeld: 0-2.

Door deze overwinning wordt de verliespartij van vorige week wat dragelijker. Volgende week komt De Beursbengels op bezoek in Monnickendam.