KNVB bevestigt: voetbalseizoen ’17/’18 start pas na zomervakantie en eindigt eind mei

PURMEREND – Officieel: vanaf volgend seizoen gaat het voetbalseizoen pas na de schoolvakanties van start. Zo bevestigt de KNVB op haar website. Het seizoen 2017/2018 begint vanaf 2 september met de regionale bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.

Bron: KNVB.nl | Foto: ProShots

Als een grote verrassing komt dit niet. De KNVB had deze plannen al klaar liggen, maar daar moest echter nog een klap op worden gegeven. Dat is vandaag gebeurd.

In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land.

“Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen”, vertelt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee op de website van de KNVB.

“Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen. Met dit idee zijn we aan de slag gegaan en samen hebben we de plannen weten te vertalen in een concrete speeldagenkalender. Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn.”

Flexibele winterstop

Niet alleen rond de zomerperiode is er nu meer ruimte, maar ook in de winterperiode zal er een verandering komen. Zo is er sprake van een ‘flexibele winterstop’ van 27 januari tot 4 maart.

Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Het geeft de clubs de mogelijkheid of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven.

Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie. Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend.

De verandering van de KNVB is een uitstekende zet!

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...
Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com