Hoofdklasse,Nieuws,Slider Hoofdklasse B: Purmersteijn kwakkelt door tegen Eemdijk en verliest voor zevende keer op rij

Hoofdklasse B: Purmersteijn kwakkelt door tegen Eemdijk en verliest voor zevende keer op rijPURMEREND – Daar waar de zaterdagtak van Purmersteijn zo goed presteert, zo slecht gaat het bij de zondagploeg van de Purmerenders. De ploeg van Martin van Ophuizen verloor zaterdag voor de zevende keer op een rij in de competitie. Ditmaal was Eemdijk met 0-3 te sterk.

Bron: vpvPurmersteijn.eu

Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen wederom vele mutaties wegens uiteenlopende redenen en startte met de ervaren Mark de Loor in de basisopstelling die in het verleden onder anderen uitkwam voor Spakenburg, ADO’20, FC Volendam en FC Lisse. Ook de jeugdige 19-jarige Rowan Meijer had een basisplaats.

De leiding was in handen van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter en in de 3e minuut was het bij de eerste de beste aanval van Eemdijk al raak. Uit een voorzet van Armend Selimi toucheerde Jesper van Dalen de voorzet en tergend langzaam verdween de bal via binnenkant paal in het net en keek Purmersteijn tegen een 0-1 achterstand aan. In de 8e minuut kwam Purmersteijner Genairo Promes op de rechterkant goed door en kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker maar zijn harde schot ging voorlangs het doel. Het was een eerste helft waarin het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en er zich weinig mogelijkheden voordeden om wijziging in de stand aan te brengen.

Toch kreeg Purmersteijn in de 30e minuut een kans. Van verre afstand liet Jordi Wigman een bal van zijn voet vertrekken en stijlvol werd zijn kogel uit het doel geranseld door keeper Wouter Beukers en in de rebound scheerde de bal van Genairo Promes rakelings over de lat. In de tegenaanval was het Eemdijker Armend Selimi die zijn schot geteisterd zag worden door de lat en met een 0-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Was in de eerste helft sprake van een gelijk opgaande wedstrijd in de tweede helft waren de bezoekers wat meer in balbezit en in het doelgebied van Purmersteijn te vinden. In de 57e minuut sloeg het noodlot voor Purmersteijn toe. Uit een strakke voorzet van Freek van Belzen raakte centrale verdediger Romeo Fecunda de bal ongelukkig met het hoofd en verdween onhoudbaar achter zijn doelman Thomas Hoekstra in de touwen en keek Purmersteijn tegen een 0-2 achterstand aan.

Hierna speelde het niet spectaculair maar degelijk en fysieke sterke Eemdijk de wedstrijd rustig uit en wist Purmersteijn geen scoringskansen te creëren. In de 76e minuut kwam een pass van Zegers Beukers in bezit van de geheel vrijstaande Jesper van Dalen die doelman Thomas Hoekstra kansloot liet. Volgens velen zat er een luchtje van buitenspel aan vast maar wees de arbiter resoluut naar het midden en was de wedstrijd in wezen gespeeld, 0-3.

Bij Purmersteijn zaten er een paar spelers niet in de wedstrijd en ook Mark de Loor waar alle hoop op gevestigd was kon niet brengen waarop men gehoopt had. Voor Purmersteijn wordt de situatie er niet beter op maar hopelijk weet het de komende zaterdag voor een verrassing te zorgen in Hoogeveen tegen HZVV.