A,Hoofdklasse,Nieuws,Slider,Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn verslaat SDO door twee late goals en mag nog altijd hopen op periodetitel

Hoofdklasse A: Purmersteijn verslaat SDO door twee late goals en mag nog altijd hopen op periodetitelPURMEREND – Met nog een wedstrijd te gaan houdt Purmersteijn nog altijd zicht op een prijs. Na negen wedstrijden in de derde periode staat het op een knappe tweede plaats in diezelfde periode. Achilles 1984 heeft echter de beste papieren. Zondag won Purmersteijn door twee late goals op bezoek bij SDO met 0-2. 

Met dank aan: Auwel Prins en Jose Mol

Purmersteijn ging naar Bussum om SDO te bestrijden. Purmersteijn leed na een 0-0 ruststand in de thuiswedstrijd een verrassende 0-3 nederlaag tegen een ploeg die in de tweede helft goed counterde. Een tegenstander die in thuiswedstrijden moeilijk te verslaan is en het veel van fysieke kracht moet hebben. Voor Purmersteijn was na de 1-3 nederlaag tegen Alphense Boys de kansen op de 3e periodetitel flink geslonken. Om nog een kansje te maken moest er beslist gewonnen worden van de gastheer.

Trainer Martin van Ophuizen had de beschikking over een bijna volledige selectie en moest keuzes maken. Verrassend was het dat hij Tim Elmers, die dit seizoen veel geblesseerd was waardoor Richard de Groot zijn plaats in het doel had ingenomen, opstelde. Als dank voor zijn vele dienstjaren zal Tim Elmers, die na vele jaren Purmersteijn aan het einde van het seizoen gaat verlaten, in de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie het doel verdedigen.

Vlakke eerste helft

In de beginfase deden beide ploegen niets voor elkaar onder en waren beiden nauwelijks in aanvallend opzicht gevaarlijk. Het was een vlakke eerste helft waarin beide ploegen een aantal hoekschoppen kregen te nemen maar beide verdedigingen bleven overeind. Ook in het vervolg van de eerste helft ging de strijd gelijk op zonder noemenswaardige scoringskansen. Werd in eerste instantie kort voor de rust nog een akkefietje tussen Lester Aarsman en een speler van SDO gesust, in de 43e minuut werd linkervleugelverdediger Alex Treuren het slachtoffer van een handgemeen van SDO-speler Kick van Aelst die de rode kaart kreeg uitgereikt en de kleedkamer mocht opzoeken. Met een 0-0 stand werd de rust ingegaan.

Na de hervatting was Purmersteijn veelvuldig in balbezit en zakte SDO erg in waardoor er aanvankelijk weinig kansen ontstonden om op voorsprong te komen. De gastheer kwam nauwelijks over de middenlijn en daardoor hoefde doelman Tim Elmers zelden in actie te komen op een aantal terug speelballen na.

In de 74ee minuut bracht de opkomende linkervleugelverdediger Alex Treuren met een geweldige pass op rechts, even buiten het strafschopgebied  Martijn van Oers in stelling die vernietigend uithaalde en de bal keihard in de touwen joeg: 0-1. Ook na de achterstand volharde SDO in de tactiek om het achter dicht te houden en sporadisch wist het wat te creëren op een enkele hoekschop na die geen gevaar opleverde.

Strafschop

In de 86e minuut werd Martijn van Oers de diepte ingestuurd en werd binnen het zestienmetergebied licht door invaller Jeffrey Hesta aangeraakt en tot verbazing van iedereen wees de scheidsrechter gedecideerd naar de witte stip. El Yaakoubi voltrok het vonnis en bracht Purmersteijn op een 0-2 voorsprong. In de laatste minuten bleef Purmersteijn gemakkelijk overeind en behaalde een verdiende overwinning in een wedstrijd die beslist niet het hoge niveau had als tegen Alphense Boys maar de drie punten waren binnen.

Komende zondag wordt de laatste ronde van de competitie gespeeld thuis tegen VV Heerenveen en valt de beslissing in de derde periode.