A,Hoofdklasse,Nieuws,Slider,Zondag Hoofdklasse A: Purmersteijn doet zich tekort tegen SDO en verliest voor derde keer

Hoofdklasse A: Purmersteijn doet zich tekort tegen SDO en verliest voor derde keerPURMEREND – Na het doelpuntloze gelijkspel een week eerder tegen Achilles 1894 wist Purmersteijn zondag op eigen veld niet te winnen. SDO was met 1-3 te sterk en ging er met de drie punten vandoor. 

Met dank aan: Auwel Prins en José Mol

Bij Purmersteijn moest trainer Martin van Ophuizen slechts één mutatie toepassen. Centrale verdediger Shaquille Doorson was geblesseerd, waardoor Lester Aarsman zijn vertrouwde positie in de verdediging weer innam.

In de eerste minuten was het duidelijk aftasten geblazen. Het was een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. In de 19e minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal door Purmersteijn slecht weggewerkt en in de scrimmage die in het strafschopgebied ontstond was het Joost Heerschop die zijn zachte inzet via de arm van de grabbelende Richard de Groot tergend langzaam over de doellijn zag gaan.

Purmersteijn had hierna ook bijzonde lastig tegen SDO die in de duels feller waren. Toch kwam in de 33e minuut Purmersteijn op gelijke hoogte. Uit een dieptepass van Robbert Jan Orij kwam doelman Rolf Hazelaar zijn heiligdom uit om de bal te onderscheppen, maar door een misverstand kopte linkervleugelverdediger Dino van Essen de bal in het door de doelman verlaten lege doel: 1-1.

Ook hierna kregen beide doelmannen weinig werk te verrichten en gingen beide ploegen na een teleurstellende eerste helft de rust in.

Rentree

Trainer Martin van Ophuizen had in de rust Dyllandro Panka vervangen door aanvaller Martijn van Oers, die na een lange tijd blessureperiode zijn rentree maakte. In de 51e minuut werd een kogel van Jesse van Huisstede prachtig gepareerd door doelman Richard de Groot. Nauwelijks vier minuten later kwam Purmersteijn goed weg bij een scoringskans van SDO-aanvaller Glenn Hemmers  waarbij de bal voorlangs de doellijn ging.

Ook nu waren beide ploegen nauwelijks in het strafschopgebied te vinden en hoefden beide sluitposten nauwelijks in actie te komen. Vier minuten later kwam SDO op de rechterkant goed door en uit een strakke voorzet van Joost Heerschop kreeg rechtervleugelverdediger Romeo Fecunda de bal verkeerd op zijn schoen en vloog de bal onhoudbaar voor Richard de Groot in de touwen: 1-2.

Drie minuten later kreeg Alex Treuren na een aanval over diverse schijven op korte afstand van het doel een kans, maar zijn harde schot werd geblokkeerd door verdediger Dwight Oehlers.

Purmersteijn probeerde van alles om verandering in de stand te brengen maar wist zoals de gehele wedstrijd nauwelijks kansen te creëren. Uit een vrije trap van Glenn Hemmers  op de rechterflank nam in de 86e minuut de zojuist ingevallen vrijstaande SDO-speler Jesse van Amankwah de bal op zijn slof en knalde de 1-3 in de touwen en gooide de wedstrijd definitief op slot. De laatste minuten werden plichtmatig uitgespeeld.